Connect with us

Oh! Media

Insomniacks: “Cerita Kita” Pasal Siapa?

Oh! Youtube

Insomniacks: “Cerita Kita” Pasal Siapa?

Seperti yang korang semua tahu, nama band Insomniacks memang tidak asing dalam industri muzik tanah air. Bagi peminat Insomniacks, semestinya korang tahu di mana mereka kembali dengan lagu baru ciptaannya sendiri dan berkolaborasi bersama Nabila Razali. 

ADVERTISEMENT

Lagu berjudul ‘Cerita Kita’ telah dilancarkan pada 23 September lalu yang mengisahkan tentang persahabatan yang terjalin sejak kecil. 

Menurut Iqie, penulisan lirik mengambil masa selama satu hari sahaja dan pembuatan lagu itu sangat mudah tanpa sebarang masalah. 

Memetik laporan laman Majoriti Nabila mengatakan lagu ini sangat berbeza berbanding lagu-lagu yang dinyanyikan olehnya sebelum ini. 

“Lagu ini ikut imaginasi orang nak fikir ke arah macam mana, sebab ada yang bagi komen macam sedih lagu ini malah ada yang beritahu pernah alami situasi sama macam dalam video muzik,” – Nabila Razali

Secara keseluruhannya lagu ni memang rasa ‘feel’ tu sebab lirik dia memang kena juga dengan kehidupan harian kita. Ye lah, selalunya kita dengar Insomniacks dan Nabila Razali je mesti lagu cinta kan? Kali ni memang berbeza betul la lagu dia. Mak lurve gitu.

Kredit: Majoriti & Jas | [email protected]

Lagi dalam kategori Oh! Youtube

Ke Atas