Connect with us

Oh! Media

Yakin Dah Melindungi Diri Secara Menyeluruh? Anda Mungkin Terlepas Tempat Ini

Branded

Yakin Dah Melindungi Diri Secara Menyeluruh? Anda Mungkin Terlepas Tempat Ini

Sejak dunia dilanda wabak pandemik COVID-19, penjagaan kebersihan menjadi prioriti masyarakat bagi membantu mengekang penularan virus ini.

Perkara yang dahulunya dilihat janggal kini mula menjadi kebiasaan. Setiap kali keluar rumah tidak lengkap rasanya tanpa memakai pelitup muka, malah kita juga disarankan untuk memakai dua lapisan sekarang. Selain itu, hand sanitizer juga sudah menjadi benda yang wajib dibawa bersama. 

Tidak cukup dengan itu, kita juga lebih peka untuk membasuh tangan dengan kerap apabila menyentuh persekitaran luar dan segera mandi apabila pulang ke rumah. Perlindungan diri yang komprehensif membantu kita menghindarkan diri serta menghapuskan bakteria yang tidak kelihatan.

TAPI…. Bila sebut tentang bakteria ni, sebenarnya ada satu tempat yang ramai terlepas pandang? Haaa.. Korang tau tak dekat mana?

Jawapannya.. Kebersihan mulut kita!

Pemakaian pelitup muka mungkin penyebab bakteria pada mulut? Takutnya!!

Kalau selama ni kita biasa dengar tentang maskne (jerawat akibat pelitup muka), adakah korang tahu bahawa pemakaian pelitup muka buat waktu jangka yang panjang telah mula mendatangkan kesan sampingan pada kesihatan oral. 

Kebiasaan ketika ini yang memerlukan pemakaian pelitup muka untuk tempoh panjang dalam tidak disedari boleh menyebabkan bakteria lebih berkemungkinan terkumpul. Pengumpulan bakteria ini kemudiannya menyebabkan nafas berbau akibat pembiakan bakteria membuatkan kurang selesa diri sendiri dan orang sekeliling.

Jadi penting apabila memakai pelitup muka kita mengimbanginya dengan penjagaan oral yang menyeluruh. Tipsnya adalah dengan memilih berus dan ubat gigi yang memberikan perlindungan menyeluruh daripada bakteria!

Oh! Media mengesyorkan untuk korang mementingkan penjagaan oral dengan menggunakan Berus Gigi Darlie Volcanic Charcoal dan Ubat Gigi Darlie Whitening Charcoal Clean.

Berus Gigi Darlie Volcanic Charcoal dengan 99% berus anti-bakteria 

Jika korang sukakan berus yang berbulu lembut dan fleksibel, berus gigi Volcanic Charcoal sesuai untuk korang. Jika ada yang tertanya-tanya kenapa berus berwarna hitam, ini kerana ianya mengandungi Japan Nano Charcoal.

Bulu berus dwi-teras memberikan pemberusan lembut tetapi teguh untuk pembersihan yang mendalam dan mampu memberikan perlindungan sehingga 99%. Kebiasaan meletakkan berus gigi di dalam bilik air yang lembap memudahkan pembiakan bakteria, namun dengan berus gigi yang lebih cepat kering menjadikannya 99% capai kesan antibakteria.

Dalam pelbagai berus gigi berasaskan arang di pasaran, kami syorkan korang mencuba berus gigi Volcanic Charcoal kerana berusnya mempunyai dwi-teras dengan akar kuat dan hujung bulu berus lembut tipis 0.01mm. Berus gigi ini turut mengandungi mineral gunung berapi dari Pulau Jeju, Korea dan Arang Binchotan dari Jepun ia membantu mengelakkan pertumbuhan bakteria pada bulu berus.

Pemegang bergaya pula diinspirasikan daripada kristal, reka bentuk anti-licin. Ia boleh didapati dalam 2 warna, merah jambu pastel dan kelabu arang.

Ubat Gigi Darlie Whitening Charcoal Clean

Gandingkan berus gigi Volcanic Charcoal dengan ubat gigi Darlie Whitening Charcoal Clean untuk perlindungan kebersihan mulut yang diyakini. Ubat gigi Darlie Whitening Charcoal ini mengandungi partikel arang buluh semula jadi Korea untuk menanggalkan dan mencegah kotoran secara efektif. 

Selain itu ejen mikro-pemutih membantu menanggalkan kesan & melindungi daripada kotoran supaya dapat memutihkan gigi dengan efektif untuk senyuman bersinar.

Ubat Gigi Darlie Whitening Charcoal Clean turut diperkaya dengan fluorida yang bertindak melawan kaviti yang menjadi punca pembiakan bakteria dan membantu menguatkan gigi.

Penggunaan setiap hari Darlie Charcoal ini memberikan perlindungan daripada bakteria. Tidak perlu risau lagi kotoran melekat di celah gigi dengan adanya bahan-bahan berkualiti untuk kekal melindungi gigi.

Cegah masalah mulut! Berikan oral perlindungan menyeluruh dengan Darlie Charcoal

Dah ready nak berikan perlindungan oral dengan bertukar kepada Darlie Charcoal? Inilah masa yang terbaik sebabnya dari 15 November sehingga 15 Disember ini dengan setiap pembelian ubat gigi Darlie Whitening Charcoal Clean (pek tunggal atau berkembar) di Shopee, korang boleh dapat 20 % diskaun untuk pembelian berus gigi Darlie Charcoal. Plus, ada free shipping tau!

Nak tau berkesan ke tidak, korang boleh tengok sendiri review di Instagram Darlie atau klik di SINI. Lepas ni jangan bagi alasan lagi tentang masalah mulut korang, bertukarlah kepada berus gigi Darlie Volcanic Charcoal dan ubat gigi Darlie Whitening Charcoal Clean.  

Nak berikan perlindungan oral pada mulut korang dapatkan berus gigi Darlie Volcanic Charcoal serta Darlie Charcoal lain dan ubat gigi Darlie Whitening Charcoal Clean di kedai berhampiran atau secara dalam talian di Shopee.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas