Connect with us

Oh! Media

Sakit Gigi? Jangan Biarkan Satu Set Gigi Korang Hilang Selamanya

Branded

Sakit Gigi? Jangan Biarkan Satu Set Gigi Korang Hilang Selamanya

Apabila mengalami rasa sakit, sebenarnya itu bukanlah permulaan untuk masalah mulut tapi petanda semuanya telah terlambat. Masalah biasa gusi adalah gingivitis dan periodontitis. Jika korang mengalami gusi berdarah dan bengkak ketika memberus, ini adalah masalah yang perlu dipandang serius.

Jika korang merokok dan suka makanan dan minuman manis setiap hati, penjagaan mulut perlulah lebih teliti dan menyeluruh. Atau, korang akan menderita penyakit gusi dan menanggung kesakitan daripadanya.

Plak dan bakteria dalam mulut boleh terkumpul di celah gigi dan gusi tanpa penjagaan betul. Lama-kelamaan, plak dan bakteria ini akan menyebabkan pendarahan dan kemerah pada gusi sekaligus menyebabkan masalah lain seperti gusi mengecut dan masalah gusi. Jika terlalu serius, pesakit boleh kehilangan gigi!

Menggunakan ubat gigi biasa 2 kali sehari mungkin tidak cukup. Sebab itulah kita dicadangkan untuk upgred ubat gigi yang berformula mencegah masalah gusi. Di sini kami kongsikan Darlie Gum & Teeth Protect untuk membantu menangani masalah gusi.

Kami sangat cadangkan korang untuk menggunakan ubat gigi Darlie Gum & Teeth Protect ini kerana ianya 250% lebih berkesan mengurangkan plak berbanding ubat gigi biasa. Ubat ini mengandungi Zinc Citrate yang menembusi plak dan merencatkan pertumbuhannya disamping melindungi gusi dan menghapuskan 99% bakteria dalam mulut!

Jom tonton 2 video ini untuk melihat sendiri bagaiman ubat gigi ini menghalang pertumbuhan bakteria oral.

Video eksperimen ujian menyekat pertumbuhan bakteria:

Video eksperimen ujian pencegahan bakteria:

 Ubat gigi Darlie Gum & Teeth Protect mempunyai 3 varian, jom kami kongsikan setiap satu darinya:

Darlie Gum & Teeth Protect Lasting Fresh

Mesti ramai kenal dan terbiasa dengan ubat gigi pudina berganda, bila berus je gigi rasa segar sangat. Ubat gigi Darlie Gum & Teeth Protect Lasting Fresh ini mempunyai formula terkenal Darlie dengan tambahan ciri perlindungan gusi. Formula kesegaran pudina akan memberikan kesegaran mulut tahan 12 jam selepas memberus!

Darlie Gum & Teeth Protect Natural Soothing

Ubat gigi ini mengandungi 5 herba botani iaitu Snow Chrysanthemum, sage, bunga melur, minyak Eucalyptus dan bunga cengkih. Kombinasi formula ini memberikan kesan penyejukan dan ketika memberus dan melegakan gusi.

Darlie Gum & Teeth Sensitivity Relief

Ubat gigi ini Darlie Gum & Teeth Sensitivity Relief mengandungi  bahan aktif anti-sensitif Potassium Nitrate System yang melegakan gusi dan gigi sensitif. Bagi mereka dengan gusi sensitif, ini adalah ubat gigi yang patut dicuba.

Berus gigi High Density Gum Care

Selain ubat gigi, berus gigi juga memainkan peranan penting dalam penjagaan mulut. Gunakan rangkaian ubat gigi ini bersama berus gigi Darlie High Density Gum Care untuk pengalaman memberus lebih bersih dan lembut.

Berus gigi ini mempunyai berus yang 350% lebih padat dan 0.01 lebih halus, mengurut lembut guis ketika memberus dan membersihkan celahan gigi. Berus gigi ini juga menghasilkan buih yang padat dan halus. Proses memberus dirasakan seperti spa di dalam mulut, sangat selesa!

Kepala berus gigi ini agak kecil dan boleh lentur dan melalui celahan mulut, apatah lagi apabila digunakan bersama ubat gigi, pastinya kesan berganda!

Untuk info lanjut, klik di link di bawah:

Ubat gigi Darlie Gum & Teeth Protect Lasting Fresh

Ubat gigi Darlie Gum & Teeth Protect Natural Soothing

Ubat gigi Gum & Teeth Protect Sensitivity Relief

Berus gigi High Density Gum Care

Dapatkan kesemuanya di Shopee atau di pasar raya berhampiran seluruh Malaysia untuk pembelian sekarang!

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas