Connect with us

Oh! Media

Nasi Lemak Kurang Lemak & Ais Kacang Antioksidan? Apa Agaknya Watsons Dengan Abang Brian Buat Ni?

Branded

Nasi Lemak Kurang Lemak & Ais Kacang Antioksidan? Apa Agaknya Watsons Dengan Abang Brian Buat Ni?

Mengubah corak pemakanan pada gaya yang lebih sihat bukanlah satu perkara yang mudah. Ini kerana kita dah terbiasa dihindangkan dengan makanan manis dan berkolesterol tinggi yang boleh memberikan kesan kepada kesihatan.

Sebab tu, kali ni Watsons bersama Abang Brian bawakan 6 resepi makanan sihat yang diolah daripada makanan kegemaran rakyat Malaysia.

Tak perlu risau sebab rasanya sama je dan paling best ia memberikan manfaat yang baik pada tubuh badan.

Kalau korang nak tau Abang Brian ni merupakan seorang lulusan perakaunan yang kemudian beralih ke bidang masakan selepas menyertai pertandingan MasterChef. Hebat kan?

Jom usha sikit resepi sihat yang Abang Brian share.

Masak-Masak Bersama Watsons & Abang Brian

1. Nasi Kurang Lemak & Sambal Goji Beri

Siapa kata nasi lemak tak sihat dan tinggi kalori? Tak susah pun nak ‘sihatkan’ hidangan ni,  korang hanya perlu twist sikit ramuan yang digunakan seperti menggunakan goji beri untuk hidangan sambal dan campurkan Biogreen Grain OatMilk dalam nasi lemak.

Satu lagi tips masakan korang boleh cuba ialah gantikan santan dengan minyak kelapa. Barulah hidangan korang jadi kurang lemak. Nak lebih sihat korang boleh juga gantikan kekacang yang digoreng dengan Love Earth Natural Cocktail Mix.

2. Ais Kacang Antioksidan

Panas-panas ni minum ais kacang sedapnya! Tapi minum banyak-banyak pun tak elok sebab tinggi kandungan gula. Nak buatkan ia memberi manfaat kepada kesihatan korang boleh gantikan susu pekat dengan Ensure Gold Vanila. 

Topping pula korang boleh tukar kepada Love Earth Rainbow Mix + Simply Natural Dehydrated Nuts. Hidangan ni bukan je akan jadi rendah gula, malah tinggi antioksidan.

Sesuai untuk korang yang nak kurangkan pengambilan lemak tepu.

3. Udang Bijirin & Sos Buttermilk Sihat Dengan Quinoa

Takde siapa boleh tolak hidangan buttermilk, rasa lemak-lemak dia, makan dengan apa pun sedap. Hmm macam mana nak jadikan hidangan ni lebih sihat?

Mudah je, gantikan hidangan nasi dengan quinoa. Kalau korang nak tau, quinoa ni ialah tanaman bebas gandum dan mempunyai banyak khasiat seperti vitamin B, asid amino, khasiat omega 3 yang setanding dengan minyak ikan dan juga fiber.

Lagi satu, daripada menggoreng udang apa kata korang masak udang tu menggunakan air fryer. Untuk bahan perasa, korang juga boleh guna Nutrabliss Himalayan Rock Salt.

4. Kuih Talam Sarang Burung Dengan Susu Oat

Petang-petang tak tau nak buat hidangan apa, korang boleh buat kuih talam menggunakan sarang burung. Khasiat sarang burung ni bukan hanya baik untuk penghadaman malah boleh buat kulit lebih awet muda.

Nak tambahkan keenakan dengan cara yang sihat korang boleh campurkan Country Farm Acacia Mangium Honey.

5. Campuran Bijirin Dengan Dal

Satu lagi hidangan yang boleh dibuat minum petang atau sarapan ialah capati. Nak jadikan hidangan lagi sihat gunakan Nutrabliss Himalayan Salt dan campuran bijiran sebagai bahan capati.

Kemudian gorengkan atas non stick pan menggunakan Nutrabliss Coconut Oil.

6. Kulfi Susu Oat Pistachio & Tebu Karamel Masin

Bagi siapa yang penggemar dessert hidangan ni WAJIB cuma. Kulfi ni merupakan

pencuci mulut berbentuk ais krim bagi kaum India. 

Selain bersifat vegetarian ia juga sesuai bagi mereka yang menjaga paras gula. Satu tips nak buat kulfi sihat ni korang boleh gantikan gula dengan natural sweetener yang dijual di pasaran.

Nikmati Promosi Are You Eating Right? Di Watsons!

Promosi dan rebat segera Watsons

Kami tau korang mesti dah start terfikir mana nak dapat bahan-bahan sihat yang kami share ni kan? Mana lagi kalau bukan kedai Watsons pilihan ramai!

Sempena promosi Are You Eating Right?, Watsons tawarkan diskaun sehingga 30 peratus bagi produk kesihatan yang terpilih. Malah, korang juga boleh dapat RM5 rebat segera tau. Serius berbaloi!

Ada banyak produk makanan yang sihat ditawarkan di Watsons, untuk korang yang sedang atau baru nak mengamalkan gaya hidup sihat, Watsons ialah one stop centre terbaik korang. 

Antara produk kesihatan yang ditawarkan di Watsons seperti snek sihat, bahan masakan sihat, diet seimbang yang sihat/superfood, produk nutrisi sihat berasaskan susu dan banyak lagi!

Belum Jadi Watsons? Daftarlah Sekarang!

Ulang Tahun ke-11 Watsons

Sebelum tu kami nak tanya, korang dah jadi ahli Watsons? Korang tau tak, sempena ulang tahun ke-11 ahli Watsons tahun ni, Watsons nak tawarkan sebuah rumah di Maya Bay Residence yang bernilai lebih RM300k untuk ahlinya yang bertuah.

Promosi sehingga 30% di Watsons

Bukan itu saja, sempena bulan istimewa ni juga Watsons beri diskaun tambahan sehingga 30%, diskaun segera RM11 dengan pembelanjaan minimum RM110 (pembayaran menggunakan Grabpay).

Serta 1,000 mata ganjaran dengan setiap pembelian Watsons Brand (minimum RM50).

Baucar Watsons

Bukan itu saja, ahli Watsons juga boleh menikmati baucar kesihatan dan kecantikan bernilai sehingga RM150.

Nak dapatkan baucar ni mudah saja, korang boleh download e-baucar di FB Album Watsons atau nak lagi mudah korang boleh klik di SINI.

‘Makanan Sihat’ Untuk Kulit Pun Ada Promosi!

Penjimatan barangan kesihatan kulit di Watsons

Bukan hanya promosi makanan yang lebih sihat, kali ini Watsons turut menawarkan promosi sehingga 30% untuk produk penjagaan kulit secara menyeluruh.

Dari produk penjagaan kulit sehingga makanan tambahan seperti vitamin C dan glutathione, semua ini dapat membantu kulit kelihatan lebih muda dan kekal berseri.

Antara jenama terkenal yang turut serta dalam promosi ini ialah Kinohimitsu, Flavettes, Cetaphil T3 dan banyak lagi. Inilah peluang nak restock skincare dan supplement korang!

Rebut Peluang Menang Lego Super Mario!

Mom, Baby, & Kids Fair Watsons

Promosi penjagaan bayi, kanak-kanak dan ibu pun, Watsons tak lupakan. Yelah, bulan Ogos ni kan bulan istimewa untuk ahli-ahli Watsons.

Mulai 29 Julai sehingga 1 September 2021, Watsons menganjurkan Mom, Baby & Kids Fair yang menawarkan produk penjagaan diri untuk ibu, bayi dan anak. 

Produk yang ditawarkan termasuk vitamin dan juga makanan tambahan yang dapat membantu membentuk imuniti badan dan membekalkan diet yang seimbang bagi membantu tumbesaran anak-anak.

Paling best, ahli Watsons yang buat pembelanjaan minimum RM50 untuk produk ibu, bayi dan anak yang terpilih, layak untuk rebut hadiah menarik yang ditawarkan.

Hadiah utama, Adventure with Mario Starter Course menanti 3 pemenang dan hadiah saguhati pula ialah Original Hasbro Gaming Jenga untuk 8 pemenang.

Jadi tunggu apa lagi jangan lepaskan peluang untuk jadi ahli Watsons dan nikmati lebih banyak diskaun dan ganjaran!

Muat turun aplikasi Watsons untuk update terpantas!

Aplikasi Watsons

Nak tau update terkini Watsons dengan pantas, korang boleh muat turun aplikasi Watsons di Google Play Store, Huawei App Gallery atau Apple App Store

Bila ada apps Watsons lagi senanglah korang nak shopping pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Bagi yang pertama kali menggunakan nak menggunakan apps Watsons ni, korang boleh dapat RM20 OFF dengan menggunakan PROMO CODE: FIRST20. Tertakluk pada terma dan syarat.

Maklumat lebih lanjut, klik di SINI atau dapatkan update setiap hari ni Facebook dan Instagram Watsons.

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Menyampaikan artikel pemasaran dalam bentuk santai dan infomatif.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

To Top