Connect with us

Oh! Media

“Dia Tidak Mengantuk, Sebaliknya Cuba Mengelak Sesuatu” – Bapa Syafiq

Oh! Tidak

“Dia Tidak Mengantuk, Sebaliknya Cuba Mengelak Sesuatu” – Bapa Syafiq

“Dia tidak mengantuk, sebaliknya cuba mengelak sesuatu di tengah jalan, tetapu saya tidak pasti apakah objek itu.” Itulah apa yang dijelaskan oleh bapa kepada Muhammad Syafiq iaitu Ahmad Ibrahim.

Penjelasan ini juga menepis dakwaan segelintir netizen yang mengatakan Syafiq mungkin terlelap ketika sedang memandu sehingga hilang kawalan ketika memantu kenderaan jenis Toyota Vellfire.

Syafiq yang merupakan penyerang muda Johor Darul Ta’zim (JDT) kehilangan bayi lelaki berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mertuanya, Zainan Wahab,45 dan wanita warga Indonesia, Titik Sukamti.

Saya tidak tahu mengenai kepulangan Syafiq ke rumah mertuanya sehingga menerima panggilan telefon berhubung kemalangan itu kira-kira pukul 4.10 pagi.

Ketika menerima panggilan, saya keliru kerana ketiga-tiga anak (yang tinggal bersamanya di Bayan Lepas dekat sini) ada di rumah ketika itu.

Pendang, 6 Disember 2020 – Pemain Bolasepak Kebangsaan yang juga penyerang muda JDT, Muhammad Syafiq Ahmad, 25 memangku jenazah anaknya Muhammad Aisy Saqeef, 22 hari untuk dikebumikan dalam satu liang lahad bersama jenazah ibu mentuanya di Tanah Perkuburan Islam Bukit Murai, Kampung Padang Pusing, Pendang malam ini. Utusan/Shahir Noordin

Saya sangat terkejut apabila diberitahu Syafiq yang sebenarnya ditimpa kemalangan ke­rana saya tidak tahu dia seke­luarga dalam perjalanan pulang ke Pendang, Kedah. – Kata bapanya.

Bapanya turut memaklumkan Syafiq biasanya pulang ke kampung dengan menaiki pesawat. Tapi takdir kali ini syafiq buat keputusan untuk memandu kereta sendiri.

Semoga Syafiq terus kuat dan semoga isteri yang sedang dirawat cepat sembuh.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top