Connect with us

Oh! Media

(VIDEO) Dua Lelaki Bersiar-Siar Menaiki Motosikal Sambil Bawa Ular Sawa Gergasi

Oh! Tidak

(VIDEO) Dua Lelaki Bersiar-Siar Menaiki Motosikal Sambil Bawa Ular Sawa Gergasi

Baru-baru ini, satu video tular menunjukkan dua orang lelaki yang menaiki motosikal sedang bersiar-siar sambil membawa ular sawa gergasi yang dililitkan pada pinggang. Allahu! Tak geli ke?

ADVERTISEMENT

Menurut laporan Harian Metro, ular sawa batik tersebut dipercayai seberat lebih 200kg. Pergh! Besar gila. Ketua Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) Semenanjung Malaysia Datuk Abdul Kadir Abu Hashim berkata bahawa video yang tular itu berlaku pada 29 Mei di Kuala Krai, Kelantan.

Ular sawa itu ditangkap oleh seorang individu bernama Mohd Hamdan Mahadi yang berusia 34 tahun bersama seorang pemilik kebun getah di kampung Lubuk Simpul, Kuala Krai pada hari Jumaat lepas.

Mereka khuatir ular sawa besar itu boleh mengancam keselamatan penduduk. Susulan itu ular sawa berkenaan kemudian ditangkap dan dibawa menaiki motosikal untuk diserahkan kepada pihak Perhilitan.

Mereka sebelum itu bertindak menghubungi petugas Perhilitan Kuala Krai pada jam 12 tengah hari bagi memaklumkan penghantaran `reptilia’ buas itu.

Walaubagaimanapun, Hamdan memohon maaf susulan tular video berkenaan yang bukan dirancang olehnya.

Ular sawa batik itu kemudian diserahkan kepada pihak Perhilitan pada jam 2 petang Ahad lalu sebelum ditempatkan sementara di sangkar Perhilitan Kuala Krai.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

To Top