Connect with us

Oh! Media

“Bukan Kes Culik” – Polis Sahkan Tiada Kes Culik Babitkan 2 Warga Asing

Oh! Tidak

“Bukan Kes Culik” – Polis Sahkan Tiada Kes Culik Babitkan 2 Warga Asing

Tular baru-baru ini sebuah kejadian yang tersebar di media sosial berkenaan seorang pemandu e-hailing yang mendakwa dua orang warga Bangladesh telah menculik seorang remaja perempuan berusia 13 tahun ketika mereka menggunakan Perkhidamatan Grab tersebut semalam.

ADVERTISEMENT

Menurut laporan Harian Metro, Polis daerah Klang Utara melaporkan tiada kejadian culik berlaku melibatkan dua warganegara Bangaladesh itu seperti yang ditularkan.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Nurulhuda Mohd Salleh dalam kenyataannya hari ini berkata, hasil pemeriksaan dua lelaki berkenaan adalah rakan kepada ibu remaja perempuan itu dan mereka keluar bersama untuk membeli barang.

Selepas melihat satu maklumat di laman sosial mengenai kejadian culik yang dikeluarkan sebuah portal berita, polis mengesahkan tiada kes culik berlaku seperti yang ditularkan yang mana dua lelaki itu adalah rakan kepada ibu remaja terbabit dan polis mengesahkan remaja itu kini bersama keluarganya.

Siasatan kini dijalankan mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sementara itu, Nurulhuda turut memberikan nasihat kepada orang ramai agar tidak terburu-buru memuat naik sebarang rakaman yang boleh menimbulkan keresahan terhadap masyarakat selain turut mengatakan bahawa tindakan akan diambil mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 jika didapati terdapat pihak yang menyebarkan perkara tidak benar.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

To Top