Connect with us

Oh! Media

“Rasa Macam Ada Tangan Lagi” – Ustaz Ebit Sebak Dengar Luahan Pakcik Hilang Tangan

Oh! Tidak

“Rasa Macam Ada Tangan Lagi” – Ustaz Ebit Sebak Dengar Luahan Pakcik Hilang Tangan

Sebelum ini berlaku satu kemalangan langgar lari sebuah lori yang telah melanggar pekerja penyelenggaraan jalan di Johor Bahru sehingga kehilangan tangan kerana kecederaan parah dan terpaksa dipotong.

ADVERTISEMENT

Seperti biasa, pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew telah menjadi antara individu yang awal untuk datang menziarahi mangsa di Hospital Sultan Ismail selepas selesai ceramah di Maktab PDRM Muar.

Pakcik ini menangis tadi. Katanya, terasa macam ada tangan lagi. Rasa macam nak gerakkan jari. Pakar minta abang ni selalu usap tangan tu dan cakap tangan dah tiada. Allah ambil, InsyaAllah nanti di akhirat, semuanya sempurna. – Konsi Ebit Lew.

Pakcik berkenaan turut meluahkan rasa bimbangnya kepada Ebit Lew yang selepas ini dia tidak dapat memandu kereta dan menghantar isteri pergi kerja lagi sedangkan selama ini dialah yang hantar dan ambil isteri dan anak-anak.

Kami berdoa bersama. Masa beri sedikit sumbangan. Abang ni menangis katanya kenapa banyak sangat ustaz. Ya Allah. Pakcik tadi doakan saya. Semoga Allah beri kekuatan pada abang,isteri dan anak-anak.

Terima kasih YDH SAC Komandan Sulaiman. Terharu ACP Rubiah dan anggota Polis Johor yang bersama-sama tadi dan jamu kami makan tengah hari. Terima kasih Pegawai Hospital dan semua kakitangan hospital yang bersama kami. Baik-baik orang Johor-ebit lew. – Kongsi Ebit Lew lagi.

Kredit: Facebook Ebit Lew

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas