Connect with us

Oh! Media

(VIDEO) Gelagat Kucing Protes Minta Air Undang Rasa ‘Geram’ Netizen

Umum

(VIDEO) Gelagat Kucing Protes Minta Air Undang Rasa ‘Geram’ Netizen

Kucing merupakan salah satu haiwan peliharaan yang menjadi kegemaran masyarakat untuk dijadikan sebahagian daripada keluarga kita. Telatah yang comel serta manja sudah semestinya membuatkan orang ‘geram’ melihat karenah mereka. Kadang-kala mereka juga mampu memahami bahasa serta perilaku yang dibuat oleh manusia.

ADVERTISEMENT

Perkara itu dilihat benar apabila tular sebuah video memaparkan seekor kucing bijak yang meminta air daripada tuannya sehingga menyebabkan netizen yang melihat video itu turut berasa ‘geram’ melihat kepandaiannya meminta sesuatu.

Menerusi video yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok bernama @syerinazmiy_ itu, dilihat kucing tersebut sedang berbaring di dapur sambil dihadapannya terdapat sebuah mangkuk kosong. Kucing tersebut mula membuat bising dengan menghentak-hentak mangkuk tersebut bagi meraih perhatian.

Menurut pemiliknya, kucing itu tetap akan berbuat bising sehinggalah ada seseorang isikan air ke dalam mangkuk untuk dia minum.

Lebih melucukan, pemiliknya turut ‘memarahi’ kucing tersebut dengan loghat utara dan bersahaja menyuruh kucing itu mengisinya sendiri, namun sebaliknya kucing tersebut hanya memberikan reaksi wajah selamba sambil setia menanti pemiliknya memberikan air untuk diminum.

Gelagat kucing gebu bewarna hitam itu bagaimanapun berjaya mencuit hati netizen dan meninjau pada ruangan komen pada hantaran itu, rata-rata netizen menzahirkan rasa geram terhadap kucing tersebut.

Ada juga komen dari netizen yang menyamakan perilaku kucing tersebut yang gemar menghentak mangkuk minuman atau makanan dengan kucing peliharaan mereka.

Video yang dimuat naik itu setakat ini telah mencapai lebih dari 200,000 tontonan dan lebih daripada 37,000 tanda suka.

https://www.tiktok.com/@syerinazmiy_/video/6984061959511624987?referer_url=https%3A%2F%2Fhimpunanceritalawak.com%2F&referer_video_id=6984061959511624987&refer=embed&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6972070001743611393

Kredit: @syerinazmiy_

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Lagi dalam kategori Umum

Ke Atas