Connect with us

Oh! Media

(Video) Lelaki Berang Jiran Buang Sampah Dalam Kereta Gara-Gara Salah Parking Tempat Orang

Oh! Tidak

(Video) Lelaki Berang Jiran Buang Sampah Dalam Kereta Gara-Gara Salah Parking Tempat Orang

Di TikTok, tular video memaparkan seorang lelaki naik angin mendakwa ada jiran telah meletakkan sampah sarap di dalam keretanya. Dalam video itu, dapat dilihat sampah berada di tempat duduk pemandu membuatkan kereta berbau busuk.

ADVERTISEMENT

BACA: Terpaksa Buat Iklan ‘Kereta Untuk Dijual’ Sebab Jiran Suka Park Depan Pagar Rumah. Tahupun Takut!

Menceritakan dengan lebih lanjut, lelaki ini difahamkan tersalah meletakkan kenderaannya di petak parking orang lain menyebabkan kenderaannya dikunci tayar oleh pengawal keselamatan.

@bundlekitaa_ Apalah nasib dapat jiran busuk hati buat macam ni kat kereta orang 😢 Sabarlah wahai hati .. Kereta peninggalan arwah ayah .. #fypdongggggggg #fypage #fypシ ♬ original sound – Bundlekitaa_

Kau bukak CCTV sekarang. P**im*k kau letak sampah dalam kereta aku. Kau ingat kereta ni beli murah-murah ke s**l. Beragaklah bang, orang salah letak je pun. Beragaklah sikit, ini sampah bod*h.

Lelaki ini dipercayai berang apabila jiran bertindak di luar batas sehingga sanggup merosakkan harta benda orang lain.

Susulan kejadian itu, dia telah membuat satu laporan polis dan menceritakan perkara sebenar mengenai kejadian dalam laporan tersebut.

@bundlekitaa_ Replying to @classclownnn #fypage ♬ Tobat Maksiat (TOMAT) – Wali

Netizen mula mempersoalkan tindakan lelaki ini yang parking di tempat orang selama dua hari lamanya. Menurut netizen dalam hal ini kedua-dua pihak adalah bersalah.

Lelaki ini bagaimanapun nekad ingin menggunakan jalan undang-undang untuk menyelesaikan isu yang telah tercetus.

Kredit: TikTok Bundlekitaa_

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas