Connect with us

Oh! Media

Tak Puas Tengok Sukan Dekat Skrin Kecil? Upgradelah TV Korang, Siap Boleh Dapat Akses PERCUMA sooka Sebulan!

Branded

Tak Puas Tengok Sukan Dekat Skrin Kecil? Upgradelah TV Korang, Siap Boleh Dapat Akses PERCUMA sooka Sebulan!

“Alaaaa.. Aku tak nampak siapa yang gol kan tadi!!”

Peminat sukan mesti boleh relate kan? Tak kira la tengok bola, badminton atau apa jenis sukan pun, kalau tonton melalui skrin kecil seperti smartphone atau laptop mesti rasa tak puas? 

Sebab itulah, ramai yang suka lepak dekat kedai mamak bila nak menonton perlawanan sukan. Bukan skrin je besar, sound dia pun padu. Terus rasa semangat macam kita pun main sekali.

Masalahnya, bila usia meningkat ni rasa makin malas pula nak lepak kat luar, tambah-tambah lagi kalau ada orang rumah. Tapi nak tonton perlawanan sukan dekat skrin kecil tak puas pula!

No worries guys, meyh Ohmedia kongsikan tips nak pilih televisyen terbaik untuk menonton perlawanan sukan atau rancangan TV kegemaran korang!

Elak beli TV dengan resolusi kurang dari 4K

Kalau sebelum ni, HD penuh menjadi standard untuk televisyen, kini pengeluar mula beralih kepada Ultra HD (yang juga disebut 4K) kerana ia memiliki jumlah piksel lebih tinggi berbanding TV HD.

Semakin tinggi piksel, semakin tinggi resolusi yang dihasilkan menjadikan warna gambar atau video di televisyen tampak realistik dan kontras yang lebih baik. Barulah tonton televisyen nampak gambar lagi ‘real’!

Televisyen dengan bar bunyi yang ‘jelas’

Disebabkan televisyen sekarang datang dengan skrin yang nipis, sesetengahnya tidak menghasilkan bunyi yang padu sampai terpaksa ditambah sound bar.

Ini secara tak langsung menambahkan kos membeli sebuah televisyen. Jadi sebelum korang nak beli TV tu, survey dulu televisyen yang mempunyai sistem bunyi yang baik. Barulah puas hati kalau layan komentator mengulas sukan.

Tapi korang tau tak? Semua ciri yang kami senaraikan ni ada pada televisyen jenama SHARP. Apa yang paling best ialah kalau korang beli TV jenama SHARP sekarang, korang boleh dapat akses VIP sooka selama sebulan! 

Macam ni, baru syok nak layan sukan dengan TV baru!

Jimat sehingga RM8K & nikmati sukan kegemaran di sooka secara PERCUMA*

Mana yang tengah ‘usha’ nak beli televisyen baru tu? Apa kata korang beli barangan SHARP sekarang sebab tengah ada sales untuk pelbagai barangan elektronik sempena Ole Boleh Year End Deals. Antaranya ada penjimatan sehingga RM 8 ribu ATAU 50 peratus bila korang beli TV SHARP, skrin pun lagi besar. Ini memang WOW!

Macam yang korang tau, SHARP ni ada pelbagai pilihan televisyen yang korang boleh pilih mengikut kemahuan. Kalau korang suka tengok gambar atau video yang nampak ‘real’ seperti di depan mata, korang boleh pilih AQUOS THE SCENES 8K. Ia menggunakan Z2 Revelation Processor dan 8K AI Upcovert untuk menghasilkan gambar seakan saiz sebenar dan HDR Enhance untuk hasil yang lebih realistik.

Bagi yang suka bermain permainan video di televisyen, korang mungkin boleh pertimbangkan model AQUOS THE SCENE 4K atau AQUOS 4K. Kedua-dua model ini menggunakan X4 Revelation Processor untuk seamless visual dan mengurangkan lag selain mempunyai Game Low Latency (update terbaru untuk bermain permainan video dengan lancar).

Kalau nak tengok model lain korang boleh klik di SINI.

Eah jap.. Korang tau tak apa yang menarik kalau korang beli televisyen sekarang? Korang boleh dapat akses VIP sooka selama sebulan secara PERCUMA*. Baru syok layan games macam ni!

Nikmati Ole Boleh Year End Deals & rebut peluang menang TV 70”!

Macam yang kami bagitau tadi, bukan setakat televisyen saja, ada pelbagai barangan elektrik yang turut menawarkan diskaun sehingga 50% seperti mesin basuh, air purifier, peti sejuk, penghawa dingin dan banyak lagilah!

Paling best kalau korang beli produk SHARP yang terpilih, korang boleh sertai cabutan bertuah yang menawarkan televisyen AQUOS THE SCENE 4K (5 pemenang) dan  AQUOS 42” Full HD Google TV (10 pemenang).

Cara join lucky draw:

Langkah 1: Beli produk terpilih SHARP

Langkah 2: Scan kod QR untuk memuat turun COCORO Life App

Langkah 3: Isikan maklumat diri & daftar e-waranti

Langkah 4: Layak untuk menyertai cabutan bertuah

Nak jadikan Ole Boleh Year End Deals ni lagi menarik, ada hadiah PERCUMA yang bernilai sehingga RM1,900 untuk korang nikmati, bila korang beli barangan SHARP* seperti akses VIP sooka, microwave oven dan plasmacluster ion generator. Best tu!!! 

Tunggu apa lagi? Inilah masanya nak tukar barangan elektrik baru dekat rumah. Bila ada diskaun, lagi syok nak shopping!

Jom dapatkan barangan SHARP melalui penjual yang sah atau secara dalam talian di Lazada, Shopee dan esharp.com.my.

Maklumat lanjut mengenai SHARP korang boleh KLIK DI SINI

*Untuk produk terpilih. Tertakluk terma & syarat.

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas