Connect with us

Oh! Media

‘Saya Mesti Menang’ – Pejuang Kanser Payudara Kongsi Kisah, Ini Yang Kita Kena Tahu

Watsons breast cancer awareness

Branded

‘Saya Mesti Menang’ – Pejuang Kanser Payudara Kongsi Kisah, Ini Yang Kita Kena Tahu

Kanser payudara ketakutan para wanita bukan sahaja kerana berisiko kehilangan payudara, malahan boleh mengancam nyawa. Menurut kajian, 1 dari 20 wanita berkemungkinan menghidap kanser ini dengan majoritinya berumur pertengahan 40-an sehingga lewat 60-an. Malahan, golongan wanita muda juga semakin ramai didiagnos dengan penyakit ini.

Antara simptom penghidap kanser ini adalah puting mengecut, ada ketulan di bawah ketiak, keluar lelehan selain perubahan saiz dan bentuk pada anggota badan itu.

Pengesanan awal menyelamatkan nyawa

Bagi mengelak keadaan semakin parah pemeriksaan awal dapat membantu mencegah barah, dan disarankan kepada wanita sekurang-kurangnya setahun sekali oleh pakar. Pejuang kanser payudara, Mazwin berkongsi kisahnya yang bertarung melawan sakit itu namun dia bertuah kerana berjaya mengesan di peringkat awal.

Selain kisah Mazwin, terdapat dua lagi kisah pejuang kanser payudara yang boleh kita tonton dan mengambil inspirasi darinya.

Boleh tonton dua lagi kisah wanita tabah, Kim & Vandanaa di sini.

Peluang menang sehingga RM10,000 points Watsons

Sempena bulan kesedaran kanser payudara, Watsons sekali lagi menjalin kerjasama dengan Persatuan Kebajikan Kanser Payudara (BCWA) untuk menjayakan kempen Positively Pinktober. Ahli Watsons berpeluang menjadi salah seorang pemenang mingguan point Watsons bernilai sehingga RM10,000. Caranya mudah, hanya perlu sertai Watsons Positively Pinktober Dance.

Cara penyertaan:

1. Pos video korang menari #WatsonsPinktoberDance di Instagram reels.

2. Pastikan pos Instagram reels pada profile grid dengan beserta hashtag #WatsonsPinktoberDance, dan tag @watsonsmy.

3.Pastikan profil ditetapkan pada PUBLIC untuk pihak menganjur menilai tarian korang.

5 penyertaan yang sah dengan tontonan tertinggi akan dipilih sebagai pemenang mingguan. *Tertakluk terma dan syarat. Peraduan berakhir pada 31 Januari 2022.

Positively Pinktober bersama BCWA, membeli sambil menderma di Watsons

Ini adalah tahun keempat Watsons bekerjasama dengan BCWA Malaysia dengan menyemai cerita positif dan menghidap kanser ini bukanlah penghujungnya.

Jom shopping di Watsons dan menyumbang kerana sebahagian dari pembelian akan disumbangkan kepada BCWA untuk memanfaatkan pejuang kanser payudara seluruh negara.

PWP sehingga 50%

Siapa je tak suka diskaun kan? Lebih lebih lagi kalau sehingga 50%. Semua ni korang boleh dapatkan dengan pembelian dengan pembelian (PWP) di Watsons sempena Positively Pinktober ini. Info lanjut boleh dapatkan DI SINI.

Baucar bernilai sehingga RM240

Bukan tu je, ada juga baucar kesihatan dan kecantikan bernilai sehingga RM240 dari pelbagai jenama untuk korang borong sakan nanti. Macam-macam ada, rugi kalau tak guna. Klik di sini untuk mendapatkan baucar: https://www.watsons.com.my/promo-health-beauty-voucher

Cashback pun ada

Dengan pembayaran menggunakan aplikasi Boost dari 30 September hingga 27 Oktober korang boleh dapat RM10 cashback dengan pembelian minimum RM60 dan ke atas. Korang juga boleh dapat sebahagian dari 2,000,000 Boost coins dengan pembelian minimum RM100 dan ke atas.

Download sticker #POSITIVELYPINKTOBER

Untuk memberi sokongan moral dan rakan, keluarga atau sesiapa sahaja yang mungkin sedang bertarung melawan kanser payudara ini, korang boleh muat turun sticker dengan mesej positif. Semoga sedikit sebanyak memberi kekuatan kepada mereka berdepan hari-hari dengan lebih tabah.

Diskaun sehingga 75% untuk Pembelian Dalam Talian di Watsons 10.10 Double The Madness Sale

Dari 4 hingga 11 Oktober ini jangan ketinggalan online sale Watsons 10.10 Double The Madness sebab korang boleh nikmati potongan harga sehingga 75%!

Flash sales harian pula ada lebih 500 produk, harga serendah RM2 je guys, memang rugi tak grab masa promo ni. Upsize baucar pada mega day jangan dilupa. Kalau pembelian melebihi RM100, kos penghantaran pun PERCUMA, Watsons belanja!

Jangan lupa muat turun apps Watsons untuk pengalaman shopping online yang senang tidak kira di mana korang berada, barulah tak terlepas sebarang promo menarik. Untuk maklumat lanjut, lawati website Watsons atau ikuti Watsons di Facebook dan Instagram.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Memfokuskan sepenuhnya artikel-artikel berkaitan pemasaran.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

To Top