Connect with us

Oh! Media

TikToker ‘Beep Beep’ Tampil Beri Penjelasan, Minta Netizen Hentikan Kecaman

Oh! Artis

TikToker ‘Beep Beep’ Tampil Beri Penjelasan, Minta Netizen Hentikan Kecaman

Isu mengenai seorang TikToker bernama Liana menjadi bualan ramai sejak akhir-akhir ini apabila dikatakan dirinya telah melanggar kontrak syarikat.

ADVERTISEMENT

BACA: “Pernah Bagi Pakej Bulan Madu Ke Dubai” – Agensi Minta TikToker Jangan Ambil Kesempatan

Semalam, Liana telah memuat naik satu video penjelasan mengenai kontroversi tersebut tetapi dikatakan ada cerita yang lain yang belum didedahkan kepada umum, eh yeke?

Penjelasan kontroversi

https://www.tiktok.com/@liafa62/video/7171424168733445403?_t=8XlcPvLx3tB&_r=1

Menurut video di atas, Liana memaklumkan sebelum ini dirinya telah menghantar notis berhenti selama dua bulan atas alasan peribadi meskipun telah ditawarkan gaji sebanyak RM 20,000 sebulan.

Namun, TikToker itu berkata bahawa kehilangan akaun lama syarikat membuatkan dirinya berasa cemas kerana perlu berpura-pura bahawa akaun tersebut merupakan miliknya mengikut kontrak.

Saya rasa apa yang membuatkan situasi ini berlaku adalah disebabkan pihak mereka tidak memberitahu saya bahawa mereka akan memadam akaun tersebut dan menukarkan segalanya. – Liana

Selain itu, Liana juga mendakwa bahawa tindakan pihak syarikat tersebut telah menyebabkan dirinya dan keluarga menerima kecaman ramai.

Liana juga memaklumkan bahawa dirinya telah mengambil tindakan undang-undang dan akan memastikan keadilan bagi isu tersebut dapat ditegakkan.

Respon netizen

Menjengah ke ruang komen, segelintir daripada warganet yang masih lagi sangsi mengenai kebenaran sebenar mengenai kontroversi ini. Hmm, kalau pendapat pembaca Oh! Media pula bagaimana?

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas