Connect with us

Oh! Media

‘Semuanya Rancak!’ Tonton Drama Sampai Lebam Secara Percuma Di Viu. Mantap!

Branded

‘Semuanya Rancak!’ Tonton Drama Sampai Lebam Secara Percuma Di Viu. Mantap!

Korang hujung tahun ni ada perancangan menarik nak buat? Tak ada? Kalau tak ada tak perlu risau, sebab Viu nak menemani korang dengan ‘Semuanya Rancak’. Haa.. Apa tu? 

Istimewa hujung tahun ini, Viu nak merancakkan hari-hari korang dengan memberikan peluang untuk menonton drama, filem, anime dan macam-macam lagi rancangan kegemaran korang secara PERCUMA tau! Wow, bestnya!

Lagi rancak, korang boleh binge watch drama Korea dan lokal yang baru atau throwback drama-drama yang evergreen serta rancangan kegeraman korang sepanjang kempen Semuanya Rancak. Serius lah?

Ya, Oh! Media tak main-main, korang boleh tengok macam-macam drama dan banyak lagi secara PERCUMA. Tapi, korang tau tak nak tengok drama apa? Haa, ini kami nak share 5 drama yang menarik korang wajib tonton. 

1. Ganjil

Drama ini mengisahkan tentang pertemuan antara dua insan dengan cara yang sangat pelik iaitu melalui mimpi. Amry, seorang jurutera IT introspektif berkawan dengan Nabila, artis sosial media dalam mimpi diorang. 

Bila mimpi berhubung, diorang sangkakan ianya hanyalah imaginasi sehinggalah diorang menemui petunjuk yang membuatkan diorang sedar mengenai dunia realiti masing-masing. 

Agak-agak apa petunjuk yang Amry dengan Nabila ni dapat eh sampai diorang boleh kenal lebih mendalam? Kalau nak tau, jom lah tengok drama penuh dekat Viu.

2. Chimera

Sebuah ledakan ditemukan berlaku lebih kurang sama dengan peristiwa Chimera, peristiwa ledakan dan serangkaian pembunuh yang terjadi pada tahun 1984.

Menerusi drama ini, Chae Jae Hyun(Park Hae Soo) yang merupakan seorang detektif dari Bahagian Siasatan Jenayah Besar bekerjasama dengan Doktor Lee Joong Yeob(Lee Hee Joon) dan profiler penjenayah Eugene Hathaway(Claudia Kim) untuk menyelesaikan misteri ini dan menghubungkan kedua kes yang berlaku pada 1984 dan sekarang. 

Adakah kes ledakan yang terjadi tu sama ke dengan ke sebelum ni? Haa, kalau korang nak tau apa yang terjadi semasa siasatan diorang, korang wajib tengok sampai habis di Viu.

3. Lover Of The Red Sky

Dalam percintaan ini, kita kenalah saling melengkapi antara satu sama lain. Macam tu juga dengan kisah Hong Chun Gi(Kim Yoo Jung) dan Ha Ram(Ahn Hyo Seop) yang mana kedua-dua ini dilahirkan dalam nasib yang berbeza tapi diorang saling melengkapi. 

Hong Chun Gi adalah seorang pelukis berbakat luar biasa, dilahirkan buta disebabkan sumpahan tapi akhirnya mendapat penglihatan semula. Dia kemudiannya diterima masuk ke sekolah seni yang berprestij. 

Berbeza dengan Ha Ram, dia adalah seorang ahli nujum yang pada awalnya dilahirkan sempurna tapi akhirnya penglihatan Ha Ram hilang akibat kemalangan semasa zaman kanak-kanak. 

Kalau nak tau pengakhiran kisah cinta diorang ni, kenalah tonton dari awal sampai habis di Viu. 

4. Doom At Your Service

Setiap orang mesti ada fasa naik dan turun dalam kehidupan, begitu juga Tak Dong Kyung(Park Bo Young) seorang editor webcomic yang didiagnos menghidap tumor otak terminal. 

Lebih malang, boyfriend dia pula buat hal. Tak Dong Kyung yang merasakan hidup dia tak adil menjerit pada langit supaya dunia ni hancur.

Myul Mang (Seo in Guk) entiti perantara tuhan dan manusia, terdengar jeritan tu dan datang kepadanya untuk menunaikan permintaan Dong Kyung.

Apakah dunia akan benar-benar berakhir seperti hajat Dong Kyung dan kenapa Myul Mang ni berminta sangat dengan Dong Kyung?

5. Black Season 2

Drama lakonan Kamal Adli dan Siti Saleha ini berkisarkan tentang seorang bunian yang sedang mencari pasangannya di dunia realiti. 

Disebabkan benda ni telah melanggar hukum alam, Black terpaksa merasuk ke dalam badan Malik(Kamal Adli) dan menggunakan identitinya untuk mencari pasangan yang telah lama terpisah. 

Dalam pencariannya, Black ditemukan pula dengan Sofia(Siti Saleha) yang berkemampuan untuk melihat kematian seseorang. Bermula pada saat itulah, Black merasakan dia telah mula jatuh cinta dengan Sofia. 

Tapi, sedang elok diorang bercinta ni kan, korang rasa Black dapat cari tak pasangan dia yang dah lama terpisah tu? Haa, kalau nak tahu, jom lah tengok sampai habis di Viu. 

Kalau korang dah tengok semua drama di atas ni sampai habis, ni kami senaraikan lagi 10 drama yang wajib korang tonton yang guarantee menghiburkan hujung tahun korang!

  • Flower Of Evil
  • The Devil Judge
  • True Beauty
  • The House Detox
  • The Goodness or Revenge
  • Sell Your Haunted House
  • Sweet Sin
  • Penthouse 3
  • Irresistible
  • Mr Queen

Jom Layan Drama Tanpa Had Secara Percuma Selama Seminggu Bersama Viu

Haa, korang okay tak tu? Mesti korang tak sabar nak tengok semua drama ini dan banyak lagi secara percuma kan? Tunggu apa lagi, cepat-cepatlah download Viu sekarang di Google Play dan App Store.

Klik link https://semuanyarancak.onelink.me/a80s/1a082134 untuk Semuanya Rancak dan PERCUMA! Tertakluk pada terma dan syarat

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas