Connect with us

Oh! Media

Trending

Guna Minyak Isi Go-Kart, Ini Cerita Sebenar 2 Warga Singapura Ambil Minyak RON95

Kecoh diperkatakan hari ini mengenai dua individu dipercayai warga asing bergaduh dengan seorang warga tempatan kerana mengambil minyak petrol RON95.

BACA: Ditegur Isi Minyak Dalam Tong. 2 Warga Singapura Cuba Pukul Rider Walaupun Dihalang Polis

IKLAN

Sebuah video telah tular di media sosial memaparkan pergaduhan itu hingga melibatkan dua orang polis bantuan.

Ambil minyak

@utusantvofficial

Kes diklasifikasikan sebagai tiada tindakan lanjut (NFA) dan pengadu tidak berminat untuk memanjangkan kes terbabit. 📍#IskandarPuteri #Johor #beritaditiktok #trendingnewsmalaysia #fyp

♬ Malampagi – Saixse

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Rahmat Ariffin memberitahu pihaknya telah menerima laporan polis yang dibuat oleh pengadu iaitu seorang lelaki warga tempatan yang terlibat dalam insiden tersebut.

Berlaku perselisihan faham antara kedua-dua pihak, bagaimanapun selepas pemeriksaan minyak yang ingin diisi warga asing berkenaan adalah untuk kegunaan go-kart.

Rahmat juga berkata pengadu ke pam bagi mengisi minyak namun terlihat kedua warga Singapura itu sedang memegang tong bagi mengisi minyak RON95.

Walau bagaimanapun, pengadu itu kemudian tidak berminat meneruskan kes berkenaan dan kes kini diklasifikasikan sebagai no further action (NFA).

Kredit: Harian Metro | UtusanTV

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Bukan seorang doktor, Mini merupakan penulis beretika di Oh! Media yang akan cuba mencari dan menyebarkan maklumat dan info sahih lagikan benar. Tiada yang benar melainkan benar yang sebenar-benarnya.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas