Connect with us

Oh! Media

‘Berpanas Hujan Niaga’ – Viral Isu Pegang Saham Kecil, Ini Respon Balas Bos Susu

Trending

‘Berpanas Hujan Niaga’ – Viral Isu Pegang Saham Kecil, Ini Respon Balas Bos Susu

Baru-baru ini, viral perkongsian seorang pengguna Facebook mendakwa jenama produk tenusu popular iaitu Farm Fresh bukanlah produk Melayu. Dakwanya, Encik Azmi Zainal atau lebih dikenali sebagai Bos Susu sebenarnya hanya mempunyai 1.3% saham sahaja.

ADVERTISEMENT

BACA: Dedah Farm Fresh Bukan Milik Bumiputera, Pemuda Ini Mahu Netizen Semak Fakta Sebelum Percaya

Isu ini ternyata telah menarik perhatian ramai memandangkan Bos Susu mempunyai peminat tersendiri semenjak muncul sebagai penaja Gegar Vaganza selama dua musim.

Terbaru, Bos Susu telah tampil memberi penjelasan lanjut mengenai dakwaan yang dibuat individu tersebut.

Menerusi perkongsian tersebut, beliau mengakui sememangnya memegang jumlah saham yang kecil. Bagi seseorang yang pernah jatuh dalam bisnes dan berniaga di pasar malam, mana mungkin beliau mempunyai banyak wang untuk memiliki saham yang besar.

BACA: “Bising-Bising Share Dia Kecik, Apa Hal?”, Pengguna Lain Dedah Sejarah Bos Susu

Namun selepas usaha keras selama bertahun-tahun, nilai syarikat telah melonjak berlipat kali ganda menyebabkan nilai yang kecil itu menjadi banyak juta. Walau bagaimanapun, baginya kejayaan terbesar adalah menyediakan peluang pekerjaan kepada anak tempatan.

Pada tahun 2016, mereka bertindak secara agresif dengan meningkatkan pengeluaran dan mencetuskan program micropenuer yang dipanggil Home Dealer. Beliau berniat untuk membantu suri rumah menjana pendapatan tambahan untuk membantu keluarga.

Tambahnya lagi, beliau berbangga kerana dapat membantu golongan B40 meningkatkan pendapatan melalui jualan susu. Dia turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang terus menyokongnya selama ini.

Kredit: Azmi Zainal

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas