Connect with us

Oh! Media

“Sian Member Hilang Side Mirror” – Dah Bagi Signal Untuk Tukar Lorong, Rider Sepak Cermin Sisi Porsche Dikecam Netizen

Oh! Tidak

“Sian Member Hilang Side Mirror” – Dah Bagi Signal Untuk Tukar Lorong, Rider Sepak Cermin Sisi Porsche Dikecam Netizen

Sejak akhir-akhir ni, boleh dikatakan hampir setiap masa kita akan berdepan dengan kesesakan lalu lintas. Nak-nak pula apabila sekarang ni sedang berlangsungnya musim cuti sekolah, lagi lah bertambah bilangan kenderaan atas jalan raya tu kan?

ADVERTISEMENT

BACA: “Nyawa Semurah Lemang” – Netizen Kecam Proton Wira Selamba Tukar Lane Mengejut Demi Lemang

Disebabkan itulah kita kena sentiasa berjaga-jaga setiap kali ingin menukar lorong dan diwajibkan untuk kita memberikan signal setiap kali ingin menukar lorong supaya tidak berlakunya kemalangan yang tidak diingini.

Cermin sisi ‘terbang’ disepak rider motor

Tular di Facebook satu rakaman dashcam memaparkan tindakan seorang rider yang menendang cermin sisi sebuah kenderaan Porsche ketika ingin mengubah lorong pemanduannya sewaktu kesesakan lalu lintas.

Dapat dilihat kereta Porsche yang sudah memasang lampu signal dengan lebih awal itu mengalami kesukaran untuk menukar lorong kerana keadaan lalu lintas yang agak sesak ketika itu.

Meskipun pemandu kenderaan mewah tersebut sudah berhati-hati dan tidak terus menukar lorong pemanduannya, dengan secara tiba-tiba cermin sisi kenderaannya ditendang sehingga terpelanting oleh seorang rider motosikal.

Tak perlu tendang pun boleh

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen mengecam tindakan rider motor tersebut dan memihak kepada pemandu kereta Porsche tersebut.

Selagi boleh elak, kita elaklah. Tak perlu sampai nak menendang-nendang harta orang tu.

Kredit: Facebook

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas