Connect with us

Oh! Media

“Saya Lahir Dalam Keluarga Miskin”, Ahmad Maslan Tidak Bermaksud Mahu Menghina Sesiapa

Oh! Negara

“Saya Lahir Dalam Keluarga Miskin”, Ahmad Maslan Tidak Bermaksud Mahu Menghina Sesiapa

Hari ini di Twitter, Datuk Seri Ahmad Maslan telah pun memberitahu kepada umum bahawa dia sebenarnya tidak pernah pun berniat untuk menyelar apatah lagi menghina orang lain, Setiausaha Agung UMNO Itu dilihat telah membuat pemohonan maaf secara terbuka kepada mana-mana pihak yang terkilan dengan kenyataannya sebelum ini melalui akaun Twitternya.

ADVERTISEMENT

BACA: Ahmad Maslan Kata Hanya Orang Berpendidikan Tinggi Faham Kenapa Perlu Segera Adakan PRU

Permohonan maaf yang dibuat Ahli Parlimen Pontian itu adalah disebabkan kerana kenyataannya yang baru-baru ini telah mengaitkan ‘hanya graduan Ijazah Falsafah Kedoktoran (PhD) sahaja dapat memahami mengapa perlunya untuk mengadakan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).‘

Kenyataan itu dikatakan telah dibuat oleh Ahmad Maslan selepas dia menonton laporan berita yang memaparkan reaksi seorang pemarut kelapa yang berpandangan PRU tidak wajar diadakan buat masa ini kerana penularan COVID-19 masih berlaku.

Ahmad Maslan berkata, tidak pernah terlintas di fikirannya sekali pun untuk merendahkan orang lain dan sebarang kelakuan seumpamanya yang berlaku itu adalah tidak disengajakan.

Ya benar saya minta maaf kepada pihak yang terkilan terhadap saya. Bukan perangai saya untuk rendahkan orang lain. Bererti itu bukan disengajakan. – Tulisnya di Twitter.

Dengan rasa kesal, Ahmad berjiwa besar telah memohon maaf sambil mengingatkan asal-usul dirinya selain tidak berniat menghina orang lain.

Berbahas di Dewan Rakyat itu lain. Pun saya tak pernah hina mereka. Saya dilahir dalam keluarga miskin, anak penoreh. Bukan sifat saya hina orang. – Tambahnya lagi.

Bak kata pepatah ‘Telajak perahu boleh diundur, telajak kata buruk padanya’. Semoga ini dapat menjadi ikhtibar buat kita semua diluar sana.

Kredit: Ahmad Maslan

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Negara

Ke Atas