Connect with us

Oh! Media

“Kau Stress Tengok Orang Senang Pahal?” – Suami Fatin Afeefa Nasihat Netizen Jangan Banding Diri

Oh! Artis

“Kau Stress Tengok Orang Senang Pahal?” – Suami Fatin Afeefa Nasihat Netizen Jangan Banding Diri

Sebelum ini, panas di media sosial mengenai suami kepada pelakon Fatin Afeefa, Aliff Awang yang menerima kecaman gara-gara kenyataan yang diutarakan.

ADVERTISEMENT

BACA: “Dahla Single, Tak Ada Duit Pula” – Gara-Gara Kenyataan Ini, Suami Fatin Afeefa Dikecam

Terkini, Aliff ataupun lebih dikenali sebagai Opai telah memuat naik satu video di TikTok meminta masyarakat agar tidak membanding-bandingkan kehidupan dengan orang lain.

Berbeza rezeki

@aliff_awang

RILEK AAAA WEH Ramai sibuk mengejar impian tapi sekerat jalan. Semua berpunca dari KAU bandingkan diri KAU dengan kehidupan orang lain Santai laaa Kau stress tengok orang lain senang pahal? Enjoy je perjalanan korang. Jangan pernah mengeluh dengan penat dan rezeki yang ada. Aku dulu tak pernah rasa terbeban dengan kehidupan susah. Aku bersyukur gila hidup susah dulu. Sebab waktu susah gila, aku yakin kalau aku percaya pada rezeki, takdir masa hadapan tiada lagi duka lara. Kau kalau asyik comment kat video orang kaya “ hidup saya sempit. Tolong saya “ Sampai mampus pun hidup kau sempit. Sebab apa? Sebab kau tak percaya pada diri kau sendiri. Relax ok? LINK KAT BIO

♬ original sound – Opai Alpiaw – Opai Alpiaw

Suami kepada Fatin Afeefa itu menasihatkan netizen agar tidak tertekan dengan kejayaan orang lain kerana rezeki bagi setiap manusia adalah berbeza.

Ramai sibuk mengejar impian tapi sekerat jalan. Semua berpunca dari kau bandingkan diri kau dengan kehidupan orang lain. Kau stress tengok orang lain senang pahal? Enjoy je perjalanan korang. Jangan pernah mengeluh dan penat dengan rezeki yang ada.

Selain itu, Opai juga berkongsi mengenai pengalaman kehidupannya yang sebelum ini susah namun masih bersyukur dengan rezeki Tuhan yang diberikan.

Dulu aku tak pernah rasa terbeban dengan kehidupan susah. Aku bersyukur gila hidup susah dulu. Sebab masa waktu susah gila, aku yakin dan percaya pada rezeki, takdir, masa hadapan dan tiada duka lara. Kalau kau asyik komen kat video orang kaya hidup saya sempit tolong saya, sampai mampus pun hidup kau sempit, sebab kau tak percaya diri.

Betul juga apa kata Opai, ye dok?

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas