Connect with us

Oh! Media

Makin Parah Jika Tak Dirawat, Doktor Influencer Beri Solusi Untuk Masalah Kulit Kusam & Rosak!

NIVEA 10 Super Vitamins

Branded

Makin Parah Jika Tak Dirawat, Doktor Influencer Beri Solusi Untuk Masalah Kulit Kusam & Rosak!

Siapa dekat sini alami masalah kulit kusam dan rosak? Maklumlah, dengan cuaca yang tak menentu sekarang ni, kulit kita tak dibiasakan dengan keadaan sekeliling yang akan menyebabkan masalah kulit kusam dan rosak berlaku.

Jadi, satu-satunya solusi untuk selesaikan masalah ini adalah dengan menggunakan losen atau pelembap kulit. Namun, walaupun banyak produk terjual di pasaran, korang perlu kaji dulu bahan kandungan pada produk sebab tak semua produk mempunyai 2 bahan penting ini. 

Jadi, apakah bahan penting yang dimaksudkan dan sejauh manakah keberkesanan 2 bahan ini berbanding dengan keluaran produk lain? Jom tengok pendapat doktor pakar tentang pemilihan produk dan bahan yang sesuai untuk masalah yang korang alami. 

Doktor Syorkan 10 Super Vitamin Sesuai Untuk Memulihara Kulit Dengan Kelembapan Berkekalan Meningkatkan Hidrasi Kulit

Haa, kalau korang tengok video ni, Dr Say Shazril yang merupakan seorang doktor influencer, menerangkan hasil gabungan bahan Vitamin C dan Niacinamide dalam losen dapat memberikan kesan positif kepada kulit. 

Manakala, untuk kandungan lain seperti Glutathione yang dikatakan mempunyai 10 kali ganda lebih berkesan daripada Vitamin C adalah kurang tepat sebab ia harus bergabung dengan Vitamin C untuk kesan yang lebih efektif. 

Jadi, korang kena berhati-hati apabila memilih produk yang bersesuaian pada kulit. 

Beliau juga berkongsi losen NIVEA Super 10 mengandungi dua bahan penting ini serta dapat membantu kulit untuk menjadi lebih cerah dan kekal terhidrat! Wow, macam best je!

Gabungan Terbaik Dalam Losen NIVEA 10 Super Vitamin & Skin Foods

Kredit: Goody25

Haa, korang mesti tertanya-tanya kan apa yang menarik dengan losen NIVEA 10 Super Vitamin & Skin Food ni sampai Dr Say boleh recommend untuk korang pakai. 

Untuk pengetahuan, losen ini dirumus dengan kombo nutrien unggul Vitamin C dan Niacinamide, 100x kuasa pemulihan untuk memulihara kulit kusam dan rosak.  Wow, bagusnya! 

Kredit: Goody25

Bukan itu saja, dengan formulasi Vitamin C dan Niaciamide serta gabungan yang ada pada losen ini, ia dapat membantu untuk memperbaharui kulit kita dan menyingkir sel-sel kulit mati, agar lebih sihat dan licin. Jadi, siapa yang ada masalah kulit kering tu, memang wajib pakai losen ni!

Kalau korang nak tengok kesan yang ketara, korang kena pakai losen ini secara teratur dan konsisten tau. Barulah kulit kelihatan lebih cantik dan berseri!

Kredit: Goody25

Selain itu, kalau korang selalu pakai losen, mesti risau tentang tekstur losen tersebut terasa agak berat betul tak? 

Haa, dengan NIVEA 10 Super Vitamins & Skin Foods ni, korang tak perlu risau sebab ia mempunyai tekstur yang sangat ringan, tak melekit serta lebih mudah meresap ke dalam kulit tau. Jadi, kalau korang nak pakai lepas mandi pun tak menjadi masalah~

Juga Didapati Dalam Losen NIVEA C&E, C&E

Selain losen NIVEA 10 Super Vitamins & Skin Foods, korang juga boleh gunakan losen NIVEA Vitamin C&E dan NIVEA Vitamin C&A sebab ia juga dapat memberikan kesan yang efektif, bergantung kepada fungsi setiap losen. 

Kredit: Goody25

Untuk losen NIVEA Vitamin C&E, ia dirumus khas dengan 50x Vitamin C yang dapat membantu untuk memulihara masalah kulit kusam dan tona tidak sekata. 

Selain itu, ia juga mempunyai Vitamin E yang dapat menyediakan hidrasi agar kulit kekal lembab dalam masa 7 hari. 

Kredit: Goody25

Manakala, untuk losen NIVEA Vitamin C&A pula, ia juga dirumus dengan Vitamin C yang dapat memperbaiki masalah kulit serta diperkaya dengan 100x Vitamin A yang dapat membantu untuk melicinkan kulit kita dalam masa 7 hari. Wow, menarik!

Kulit Lebih Sihat Berseri Dengan NIVEA

Kredit: Goody25

Haa, banyakkan kelebihan kalau menggunakan losen-losen daripada NIVEA ni. Kalau korang nak memiliki kulit yang sihat, lembab dan licin, korang wajib cuba ketiga-tiga losen daripada NIVEA ni!

Korang boleh dapatkan losen-losen ini di Watsons, Shopee, Lazada, farmasi serta pasar raya yang berdekatan. 
Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasmi NIVEA atau ikuti media sosial mereka di Facebook dan Instagram.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas