Connect with us

Oh! Media

Kongsi Tips Didik Si Manja Berpuasa dan Menang Hadiah Menarik!

Branded

Kongsi Tips Didik Si Manja Berpuasa dan Menang Hadiah Menarik!

Berpuasa tidak wajib untuk kanak-kanak, tapi bulan Ramadan merupakan waktu terbaik untuk mendidik si manja berpuasa dan mengajar si manja anda makna disebalik bulan yang mulia bagi umat Islam ini.

Jangan terus paksa si manja untuk terus berpuasa, sebaliknya apa yang anda perlu lakukan sebagai ibu bapa adalah dengan membimbing mereka dengan perlahan. Jika anda rasa ‘lost’ atau tidak tahu nak mulakan dari mana, anda mungkin boleh mempraktikkan #MyTipsPuasa dari Dugro ni.

Cara Didik Si Manja Cuba Berpuasa 

#MyTipsPuasa Jom Kongsi & Menang Hadiah Bernilai Sehingga RM30,000

Setiap ibu bapa pastinya mempunyai cara didikan yang berbeza untuk mereka. Macam penulis sendiri kami latih si manja berpuasa separuh hari untuk beberapa ketika dan janjikan ganjaran duit raya jika mereka berjaya puasa penuh mengikut bilangan hari.

Jika anda rasa mempunyai cara lagi mudah mendidik si manja berpuasa, apa kata anda kongsikan melalui video pendek #MyTipsPuasa bersama Dumex Dugro®, supaya lebih ramai ibu bapa lain dapat mencuba cara anda.

Apa yang anda perlu lakukan hanya merakam #MyTipsPuasa dengan mana-mana produk Dumex Dugro® minimum 10 saat sahaja.

Cara penyertaan

Langkah 1: Beli mana-mana produk ( termasuk Asli, Fruit & Veg, Sure, Sure PLUS, Soy) Dumex Dugro® (tanpa pembelian minimum)

Langkah 2: Rakam video #MyTipsPuasa bersama produk Dumex Dugro® minimum 10 saat

Langkah 3: Hantarkan video bersama resit pembelian ke nombor 012-6493373

Anda berpeluang untuk menang hadiah menarik seperti percutian ke Legoland, bar emas 999.9 Habib  dan Touch N’Go eWallet  yang bernilai sehingga RM30,000 tau

Berikan Si Manja Dumex Dugro® Untuk Tenaga Berpanjangan

Sebenarnya ada satu lagi tips paling penting untuk memastikan anak kekal bertenaga sepanjang berpuasa ialah dengan membekalkan mereka khasiat susu.

Kanak-kanak memerlukan susu terbaik bagi memastikan tumbesaran mereka seiring dengan usia dan susu yang terbaik untuk tumbesaran semestinya Dumex Dugro®!

Susu Dumex Dugro® yang diperkaya dengan Zat Besi Aktif beserta nutrien-nutrien seperti DHA tertinggi*, 21 jenis vitamin dan mineral bagi menyokong perkembangan 360° agar Si Manja menjadi lebih lagi. 

Kandungan Zat Besi Aktif yang merupakan gabungan unik vitamin C dan zat besi untuk menyokong 3x penyerapan zat besi yang diperlukan oleh tubuh si manja.

*Dumex Dugro®Asli dan Madu Langkah 3, 4 & 5 dan Coklat Langkah 4&5 adalah tertinggi dalam DHA (41.8 mg- 51.2mg) antara 3 jenama utama susu tepung kanak-kanak di dalam segmen standard (pek 900g/850g)

Dapatkan Lebih Kebaikan Dengan 100g PERCUMA!

Bagi menyokong perkembangan si manja, anda boleh menikmati tambahan 100G PERCUMA menerusi pembelian pek promosi eksklusif untuk Dumex Dugro® Asli (850g) Langkah 3 dan Langkah 4. 

Pek eksklusif ini boleh didapati di pasaran berhampiran seperti Lotus’s, Manjaku, ECONSAVE, BILLION dan lain-lain lagi atau buat pembelian secara dalam talian di Laman Shopee dan Lazada Official Store.

Puasa Si Manja Jadi Lebih Mudah Dengan Dumex Dugro®

Jom sertai Dumex Dugro® Peraduan Ramadan #MyTipsPuasa. Mungkin tips anda dapat membantu lebih banyak ibu bapa di luar sana melatih anak-anak yang kali pertama berpuasa.

KLIK SINI UNTUK SERTAI, KONGSI #MYTIPSPUASA HARI INI!

Maklumat lanjut mengenai susu Dumex Dugro® klik SINI atau ikuti Dugro di Facebook.

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas