Connect with us

Oh! Media

Dunia Makin Tenat! Sikap Tak Endah Masyarakat Tambah Masalah Pencemaran

Branded

Dunia Makin Tenat! Sikap Tak Endah Masyarakat Tambah Masalah Pencemaran

Setiap tahun, korang mesti pernah nampak banyak pesanan khidmat masyarakat mengenai kepentingan menjaga alam sekitar betul tak?

Sebenarnya isu ni sangat serius dan sepatutnya diambil tindakan segera untuk elak daripada kesan yang lebih buruk berlaku pada alam sekitar.

Bimbang dengan keadaan semasa, pengeluar barangan elektronik terkemuka, Samsung serta rakan kolaborasi terkenal, BTS mengajak korang untuk berbakti dengan alam sekitar. 

Hapuskan Plastik & Luaskan Penggunaan Bahan Boleh Kitar Semula

Semasa pelancaran “Galaxy Unpacked 2022” baru-baru ni, pihak Samsung serta rakan kolaborasi, BTS meluahkan antara komitmen mereka dalam memberi impak positif terhadap penjagaan alam sekitar. 

Dalam pada itu, berlatarbelakangkan skrin imej kolam plastik gergasi di laut, ahli kumpulan BTS bergilir-gilir mengangkat sepanduk dengan mesej, “Our small actions can turn a ripple into a new wave” sebagai penekanan terhadap kesan buruk plastik terhadap lautan.

Dengan itu, mulai sekarang, Samsung akan menggabungkan plastik terikat lautan guna semula dalam penghasilan barisan produk terbaru mereka, bermula dengan peranti siri Galaxy S22 dan Galaxy Tab S8 yang terbaru. 

Penghasilan peranti baru ini akan mencerminkan usaha berterusan Samsung untuk menghapuskan plastik sekali guna serta meluaskan penggunaan bahan-bahan lain yang mesra alam seperti bahan kitar semula pasca pengguna(PCM) dan kertas kitar semula. Menarikkan?

Tampil Elegan Dengan Galaxy S22

Samsung telah melancarkan siri Galaxy S22 yang tampak lebih elegan, sesuai untuk korang yang mementingkan gaya dan personaliti. 

Siri terbaru ini hadir dengan ciri-ciri yang mengejutkan antaranya bahagian belakang telefon ini adalah gelas jenis Gorilla Glass Victus+ serta diliputi aluminium pada bahagian sisi. 

Selain itu, ia juga mempunyai 4 warna yang elegan seperti Phantom White, Phantom Black, Pink Gold dan Hijau. Haa, ni confirm akan buat korang tampak lebih bergaya!

Kalau berminat, korang boleh dapatkan Samsung Galaxy S22 ni serendah RM3,499 tau. Haa, tunggu apa lagi, cepat buat tempahan sekarang!

Klik DI SINI untuk buat tempahan awal serta berpeluang untuk miliki Galaxy Watch 4(40mm)! 

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas