Connect with us

Oh! Media

(Video) Tazkirah Jerebu Dari Anak Abby Abadi & Norman Hakim Mendapat Pujian Ramai

Umum

(Video) Tazkirah Jerebu Dari Anak Abby Abadi & Norman Hakim Mendapat Pujian Ramai

Itulah hebatnya seorang anak yang menerima didikan sempurna dan dicorakkan si ibu dan bapa sejak dari kecil tidak kiralah bagaimana sekalipun sejarah kehidupan lalu si ibu dan bapa. Pelakon Norman Hakim menerima pujian daripada pengguna laman sosial selepas memuat naik video anak sulungnya, Mohamed Danish Hakim, berbicara tentang jerebu.

Melalui beberapa video pendek 15 saat di Instagram itu, Norman dilihat sedang berbual dengan Danish dan nyata, anak lelakinya itu punya pemikiran yang matang walaupun baru sahaja berusia 12 tahun.

Kata Danish, jerebu yang sudah berlarutan hampir dua bulan ini adalah petanda bahawa ia bukan sekadar bencana alam, tetapi lebih kepada satu bentuk peringatan Allah kepada manusia. Tambah Danish, inilah masa terbaik untuk umat Islam khususnya, bermuhasabah dan bertaubat kerana bencana alam yang teruk juga salah satu petanda dekatnya hari kiamat.

Ohmedia dah kumpulkan semua video dan cantumkan menjadi satu video untuk memudahkan anda menontonnnya.
Daripada komen-komen yang diterima, netizen menyifatkan Norman dan bekas isterinya, pelakon Abby Abadi dan isterinya, Memey Suhaiza telah menjalankan tanggungjawab sebagai ibu bapa dengan baik. Malah ramai juga yang menaruh harapan agar Danish dapat menjadi figura agama yang berjaya satu hari nanti.

Danish merupakan anak sulung Norman bersama Abby dan kini sedang belajar di Madrasah Uthmaniyah Smart Tahfiz, Kajang.

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top