Connect with us

Oh! Media

Sharnaaz Ahmad Turut Kongsikan Pengalaman Bekerja Bersama Hero Negara

Umum

Sharnaaz Ahmad Turut Kongsikan Pengalaman Bekerja Bersama Hero Negara

Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad telah membuat satu perkongsian di instagram miliknya merujuk kepada kematian enam anggota Bomba dan Penyelamat ketika menjalankan operasi SAR seorang remaja terjatuh ke dalam lombong di Taman Putra Perdana, Puchong pada 9.15 malam tadi.

“Saya pernah bekerja, bergurau, bergelak dgn mereka, dan mereka adalah yg terbaik dalam unit di air malaysia, mereka adalah unit elit khas.. dan kehilangan yg sgt terasa buat unit di air bomba malaysia.. dan mereka sgt terlatih dan mahir dalam misi menyelamat.. banyak kes mereka bersabung nyawa dan berjaya selamatkan.”

“Tetapi kali ini mereka dijemput oleh Allah atas tugas mereka.. sy sangat terkesan dengan kehilangan unit di air bomba malaysia.. mereka telah gugur dan syahid ketika melakukan kebaikan.. semoga Allah luaskan kubur mereka, dan jadikan kematian ini syahid yg paling indah buat ke enam enam hero sebenar malaysia.. @jabatanbombadanpenyelamat telah kehilangan asst paling besar negara,” katanya.

Seluruh rakyat Malaysia merasai ini satu kehilangan dan  amat menyedihkan. Semoga roh penyelamat-penyelamat ini tenang di sana. Al Fatihah.

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top