Connect with us

Oh! Media

Sergio Ramos Disaman 1 Billion

Umum

Sergio Ramos Disaman 1 Billion

Pada saingan di antara Liverpool dan Real Madrid baru-baru ini telah menjadi perbincangan yang hangat. Kecederaan yang dihadapi Mohamed Salah mengundang pelbagai reaksi dari seluruh dunia. Kebanyakan penyokong Liverpool dan Salah menyalahkan Sergio Ramos kerana mengakibatkan kecederaan tersebut setelah Ramos membuat serangan yang agak kasar.
Namun lain pula reaksi dari seorang peguam mesir apabila bertindak selangkah kehadapan berbanding dengan lain dengan memfailkan saman bernilai 1 Billion (RM4.6b) ke atas Ramos kerana menjadi punca kecederaan Salah.
Pada permulaan perlawanan, kedua-dua pemain kelihatan berlawan fizikal untuk mendapatkan bola, sebelum mereka terjatuh sehingga menyebabkan dislokasi bahu kepada Salah.
Terdapat teori yang mengatakan Ramos sengaja menjatuhkan Salah. Namun sukar untuk mengatakan demikian. Bagaimanapun, kecederaan yang dialami oleh penyerang sayap Liverpool itu dalam perlawanan tersebut menyebabkan beliau berisiko terkeluar dari dibawa untuk cabaran Piala Dunia nanti.
“Ramos jelas sengaja berniat mencederakan Salah dan patut dihukum. Saya telah memfailkan saman dan menulis aduan rasmi kepada FIFA.”
“Sudah tentu saya meminta ganti rugi bernilai 1 Billion untuk apa yang terjadi kepada Salah dan juga Mesir amnya,” ujar Bassem Wahba di dalam satu siaran television, Sada El-Balad di Mesir.
Sekiranya memenangi saman tersebut, Wahba berkata aakan mendermakan wang tersebut kepada sebuah tabung dana Mesir.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top