Connect with us

Nicki Minaj Cetus Kontroversi Di Jeddah Arab Saudi

Umum

Nicki Minaj Cetus Kontroversi Di Jeddah Arab Saudi

Korang nak tahu tak Nicki Minaj akan membuat persembahan dekat Arab Saudi? Dengar cerita dia akan jadi penghibur barisan depan Jeddah World Festival di Stadium Sukan Raja Abdullah di kota laut merah itu. Gila ke apa diaorang ni? Dah lah negara Islam, berani diaorang bawa masuk penyanyi separuh bogel tu.

Nicki Minaj ni sebenarnya terkenal dengan imej seksinya sebab dia memang suka tunjuk bentuk badan dan kebanyakan lagunya berbaur lucah dan kasar. Yang sis pelik dengan penganjur, boleh pula dia kata Minaj akan menjadi tumpuan utama untuk event tu. Memang sah lah adoi.

Konsert tu akan diseleraskan dengan undang-undang Arab Saudi sebab nak bebas alkohol, dadah, dan konsert tu akan dibuka untuk orang yang berusia 16 tahun ke atas je. Berita pasal Minaj dalam festival tu mengundang pelbagai reaksi, kecaman dan kekecewaan terhadap kerajaan Arab Saudi sebab memang diaorang terkejut dan tak sangka.

Ada juga segelintir pihak cuba provokasi isu tu dengan membuat drawing illustration yang kerajaan Arab ni memang hipokrit sebab menjemput Minat sebagai tumpuan utama dekat Twitter tetapi suruh perempuan yang hadir ke event tu kena pakai jubah dan abaya. Aik? Minaj boleh pula pakai baju separuh bogel dan tunjuk kulit? Sis cannot brain with these people.

Um hello? I think this world is already sick sebab konsert ni akan ditayangkan secara global dan mendapat liputan stesen tv yang berbayar, MTV. Yang paling sis tak boleh go dengan kerajaan Arab ni sebab dia nak memudahkan orang yang nak hadir so dia cadang nak buat visa elektronik je.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.




Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top