Connect with us

Ini 5 Jenis Pakaian Dalam Yang Cantik Dan Selesa Yang Korang Wajib Pakai!

Branded

Ini 5 Jenis Pakaian Dalam Yang Cantik Dan Selesa Yang Korang Wajib Pakai!

Biasanya korang akan memilih pakaian dalam sekadar untuk nampak cantik je ke atau korang just nak rasa selesa? Kalau sis lebih prefer dua-dua sebab mestilah kita nak juga pakaian dalam tu nampak cantik dan selesa untuk memakai setiap hari.

Betul tak gais? Korang tahu tak sebenarnya ada beberapa jenis pakaian dalam yang korang tak tahu? Okay, biar sis explain supaya korang tahu dan boleh dikenakan dengan pakaian korang semasa berada di luar atau di dalam rumah.

1. Slip Dress



Slip Dress ni merupakan dress panjang sehingga paras paha, ada juga sehingga paras pergelangan kaki dan biasanya kalau korang perasan akan dipakai time tidur sebab dia nampak comfy sangat. Psst..Slip Dress ni sis perasan orang pakai pergi honeymoon hehehe.

2. Shapewear



Shape Wear ni pula sebenarnya kalau korang nak pakai baju atau dress yang ketat, korang wajib pakai ni sebab ia takkan menampakkan garisan seluar dalam korang. Ia juga boleh mencantikkan tubuh korang. Biasanya orang barat akan menggayakan Shape Wear ni dengan jeans dan cardigan yang bersesuaian.

3. Bandeau



Bandeau adalah sejenis strapless bra. Haa ni sis nak bagitahu sikit dekat korang kalau korang nak memakai dress atau top yang nampak bahu korang, korang boleh memakai Bandeau ni. Sekarang korang dah tau apa itu Bandeau betul tak? Lepas ni korang tak perlu pakai bra yang nampak tali okay.

4. Cami



Cami ni adalah pakaian yang jenis sleeveless juga macam Slip Dress tetapi yang bezanya ia lebih meluas sehingga ke pinggang korang dan dibuat dengan kain satin, nylon atau kapas. Haa yang ni pun boleh bawa pergi tidur ataupun boleh bergaya ke mana sahaja sebagai top korang. Hehehe cantik kan? Lagi-lagi kalau ada lace.

5. Everyday T-Shirt Bra

Kalau korang nak tahu, Everyday T-Shirt Bra yang paling best adalah Everyday Romance daripada Triumph. Design dia pun memang cantik sangat. Sis recommend Everyday Romance daripada Triumph sebab dia ringan, breathability, sangat selesa dan nampak feminine tau!

Korang boleh juga bergaya dengan Everyday Romance yang berkualiti tinggi ni pada setiap hari terutamanya dengan tali belakang yang cantik dan style gitu! Mestilah korang nak memakai pakaian dalam yang selesa dan cantik betul tak? Ia didapati dengan dua warna iaitu soft mauve dan pebble grey.

Haa apa kata korang walk in dan grab koleksi ni dekat mana-mana kedai Triumph yang berhampiran dengan rumah korang ataupun korang tengok je terus store diorang kat sini. Mudah je kan?

Untuk info lebih lanjut korang boleh tengok website rasmi diorang di triumph.com dan Youtube, TriumphMalaysia. Bukan itu sahaja, korang boleh tengok juga official account diaorang di Facebook, Triumph MY dan Instagram, @triumphlingerie_asia

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Moto Vlog






Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

To Top