Connect with us

Oh! Media

‘Food Superstore’, Konsep Terbaru FamilyMart?

food superstore

Umum

‘Food Superstore’, Konsep Terbaru FamilyMart?

FamilyMart merupakan kedai serbaneka yang menjadi pujaan hati ramai orang dek kerana banyak makanan dan minuman yang sedap-sedap. Sempena ulang tahun ke-5, FamilyMart telah melancarkan konsep kedai terbaru, iaitu Food Superstore.

ADVERTISEMENT

BACA: Family Mart Mula Menerima Pembayaran Melalui Touch ‘n Go eWallet

Menerusi laporan Kosmo, Food Superstore ini akan memberikan pelanggan memilih lebih dari 100 produk rangkaian makanan dan menyediakan ruang yang lebih selesa.

20 kedai berkonsepkan Food Superstore bakal dibuka

food superstore
Produk baharu FamilyMart Food Superstore (Foto: Kosmo)

Pelbagai makanan yang dibekalkan di Food Superstore FamilyMart, seperti makanan sejuk beku, pencuci mulut, Corn Sausage, Fried Pan, Croissant Sandwich dan Ramen.

20 cawangan yang berkonsep baru ini bakal dibuka menjelang hujung tahun ini, manakala dua cawangan sudah dibuka di Sri Petaling dan Bandar Puteri Puchong. Chia Lik Khai, operator FamilyMart di negara ini menyatakan bahawa pengeluaran konsep baru ini bagi menampung pertambahan cawangan FamilyMart di Malaysia yang ada lebih dari 250 buah kedai.

Pembukaan fasiliti baharu ini bakal menambah kapasiti pengeluaran kami untuk menyokong pertambahan cawangan FamilyMart kepada 500 buah di Semenanjung.

Setiap tahun, kami membuka sekitar 80 cawangan baharu, namun perkembangan FamilyMart sedikit perlahan baru-baru ini disebabkan kekangan pandemik.

Lik khai juga menyatakan, sejak november 2016, pihaknya telah memberi sasaran pengoperasian 1,000 cawangan FamilyMart menjelang tahun 2026.

Kami masih memegang aspirasi sama, namun sasaran ini mungkin akan dicapai sedikit lewat.

Setiap pembukaan cawangan FamilyMart akan memberi peluang pekerjaan kepada 8 atau 10 individu di setiap kawasan. Semoga FamilyMart dapat membuka lebih banyak cawangan di Malaysia kerana kualiti makanan yang disediakan sangat berpuas hati.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas