Connect with us

Caprice Hina Orang Kelantan? Alamak!

Umum

Caprice Hina Orang Kelantan? Alamak!

Korang nak tahu tak dua hari lepas di Instagram, @igkelantan ada upload sebuah video Caprice? Alamak! Apa dah terjadi ni gais? Kali ni NGO Kelantan pula dah buat laporan polis. Hmm kita ni sebagai rakyat Malaysia janganlah memecahbelahkan silaturrahim sesama Islam ataupun agama lain sebab sis pun ada kawan daripada Kelantan.

Dia faham bahasa English tetapi dia tak ada lah power macam Caprice, tahu basic English je. Walaupun Zakir Naik tu bagi ceramah in english tetapi rakyat Kelantan faham tau apa dia cakap. So kita ni sebagai manusia bukanlah sempurna sangat betul tak gais? Tak perlu nak judge orang sebab masing-masing ada kekurangan dan kelebihan dekat atas muka bumi ni.


Tak semestinya orang Kelantan ni orang yang tak baik. Oh asal orang buat tahi je, orang Kelantan lah? Come on gais! Kita duduk dekat Malaysia sepatutnya bersatu bersama kaum yang lain. Dulu kalau kita tengok cina, india, dan melayu mana pernah nak bergaduh sampai racist macam sekarang kan? Sepatutnya yang ada ilmu lah kita patut berkongsi dengan orang lain bukan untuk judge sesama sendiri,

Apapun, sis berharap Caprice tampil untuk meminta maaf. Takut nanti netizen makin lama makin hilang respect dekat dia je. Hmm. Berdakwah dengan cara yang betul lah gais. Tak perlu nak menghina orang atau negari orang lain sebab kita memang duduk dalam satu Malaysia ni haa. Bang bang!

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Moto Vlog


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top