Connect with us

Oh! Media

Ashraf Muslim Akui Hidup Bermadu Bukan Mudah

Umum

Ashraf Muslim Akui Hidup Bermadu Bukan Mudah

 

Nama Ashraf Muslim pernah menjadi perhatian tentang kisahnya bernikah seorang lagi. Kini Ashraf dilimpahkan kebahagiaan dengan memiliki dua orang isteri iaitu Dayana dan Wan Sakinah.

Walaubagaimanapun, Ashraf mengakui bahawa hidup bermadu bukan sesuatu yang mudah. Sebagai seorang suami kepada dua isteri, dia harus menjalankan tanggungjawabnya sebaik mungkin demi menjamin kebahagiaan mereka sekeluarga.

“Kehidupan rumah tangga saya okey. Memang susah sebenarnya hidup bermadu. Sebagai ketua keluarga, saya kena didik dan jaga keharmonian, sekali gus mendidik isteri serta anak ke arah yang diredai. Pada masa sama, kami cuba membentuk akhlak yang baik”

“Nikmat bahagia itu Insya-Allah akan terus dirasai. Kena bijak biarpun bukan senang nak berlaku adil. Nak berlaku adil dari segi masa bukan perkara semudah lafaz A,B,C kena bertoleransi. Ada masa untuk isteri pertama dan kedua, masa dengan diri sendiri lagi”

“Apa yang penting kami saling hormat & tahu tanggungjawab masing-masing. Saya sendiri punya visi yang besar dalam kehidupan ini termasuk dalam aspek rumah tangga. Insya-Allah,” ujarnya.

Di Anugerah Skrin 2014 (ASK 2014), syarikat milik Ashraf Muslim yang sudah 2 tahun diterajuinya itu membolot lima kategori iaitu Drama Terbaik, Pelakon Lelaki Terbaik Pengarah Terbaik Drama, Videografi Terbaik dan Lakon TV Terbaik.

 

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top