Connect with us

Oh! Media

Anuar Zain Mohon Doa Peminat – Puteri Balqis Sakit Jantung

Umum

Anuar Zain Mohon Doa Peminat – Puteri Balqis Sakit Jantung

Siapa yang tidak mengenali pelakon cilik Puteri Balqis Azizi atau lebih mesra dipanggil Aqish yang popular dengan lakonan mantap serta comel apabila berkata-kata.


Disebalik kemesraan dan keceriaan yang kita dapat lihat, ada sesuatu yang terpaksa dilalui oleh pelakon cilik ini. Seminggu yang lalu, difahamkan Aqish menghidap penyakit  masalah jantung.


Ia telah disahkan oleh ibunya, Norashikin Mohd Aziz yang anaknya terpaksa keluara masuk hospital sejak awal tahun lalu. Aqish yang baru sahaja berusia 11 tahun, mengetahui mengenai penyakit jantung ini setelah melalui pemeriksaan menyeluruh, Disember lalu.

ADVERTISEMENT
“Kami perasaan keadaan Aqish cepat letih dan demam berulang kali dalam tempoh panjang. Kami syak Aqish diserang denggi tetapi ujian menunjukkan begitu.

“Sejak awal tahun hospital sudah seperti rumah kedua kami berikutan Aqish perlu menjalani ujian dan pemeriksaan bagi mengesan sakitnya.

“Lebih teruk apabila dia pengsan dan muntah hampir setiap hari,” kata ibunya luluh melihat keadaan Aqish.

Terkini, melalui media sosial penyanyi terkenal, Anuar Zain, mengajak orang ramai mendoakan kesihatan Aqish ini agar sembuh seperti biasa.

“Kepada semua teman-teman IG dan FB, mohon doakan kesihatan Puteri Balqis supaya cepat sembuh dan dapat terus mewarnakan industri seni Malaysia dengan lakonan hebatnya.

“Semoga doa kita semua di bulan yang mulia ini dimakbulkan Allah Swt. Such a talented girl! Stay strong and get well soon Puteri Balqis. Terima Kasih semua atas doa anda,” tulisnya.


Jadi, marilah kita sama-sama mendoakan kesihatan pelakon cilik, Aqish agar kembali sihat dan dilaporkan juga Aqish beransur sembuh menerusi gambar yang dimuat naik di Instagram miliknya.Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top