Connect with us

Oh! Media

Seluruh Dunia Terharu Lihat Coach Malaysia Sanggup Berkaki Ayam, Pinjamkan Kasut Untuk Pemain Jamaica

coach malaysia

Trending

Seluruh Dunia Terharu Lihat Coach Malaysia Sanggup Berkaki Ayam, Pinjamkan Kasut Untuk Pemain Jamaica

Terharu rasanya lepas lihat video semangat kesukanan yang tinggi ditampilkan jurulatih badminton perseorangan lelaki negara, Hendrawan.

ADVERTISEMENT

Untuk korang yang belum tengok lagi, situasi ini berlaku ketika perlawanan badminton perseorangan lelaki negara, Ng Tze Yong menentang pemain Jamaica di Sukan Komanwel Birmingham 2022.

Semuanya bermula selepas tapak kasut pemain Jamaica terkoyak

Semasa pusingan kedua perlawanan dan pemain negara mendahului 1-0, perlawanan terpaksa dihentikan setika selepas tapak kasut pemain Jamaica terkoyak. Akibat tidak membawa sebarang kasut ganti, dia terpaksa meminta agar menggunting sahaja bahagian yang koyak untuk tidak menganggu fokus.

Coach Jamaica kemudian tampil membawa kasut miliknya tetapi ia tidak sesuai untuk pemain itu. Ketika inilah coach Hendra pula tampil dan memberikan kasut dipakainya kepada pemain berkenaan. Nasib baik kasut itu sesuai dengannya bahkan jenis kasut juga sama dengan yang koyak,

@wanyqt23 Cuteee jaaa yong datang tanya Ricketts🥹 the sportsmanship🤝 the story of kasut terkoyak tapak with happy ending🥰 #commonwealthgames2022 #ngtzeyong #badmintonmalaysia #coachhendrawan ♬ Gemilang – Ella

Pemain Jamaica akan ingat sampai akhir hayat

Boleh jer buat tak tahu

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas