Connect with us

Oh! Media

Bayi Kritikal Termakan Serbuk Putih Disyaki Racun Tertumpah Di Lantai

Trending

Bayi Kritikal Termakan Serbuk Putih Disyaki Racun Tertumpah Di Lantai

Kegembiraan pasangan suami isteri untuk menyambut lebaran di kampung halaman bertukar tragedi apabila anak perempuan berusia setahun kritikal selepas dipercayai termakan racun.

ADVERTISEMENT

BACA: Tular Video Beri Anak Minum Racun, Suami Isteri Ditahan Pihak Polis

Memetik laporan Utusan, kejadian itu berlaku ketika mereka pulang beraya di rumah nenek di Taman PKNK Alor Setar Kedah. Ibu mangsa, Nur Hidayah Azman ketika itu sibuk mengemas perkakasan rumah ibunya yang akan berpindah. Dia menyedari terdapat satu bekas berisi serbuk putih tanpa label tertumpah di lantai.

Dia kemudian bergegas mengambil penyapu untuk menyapu tumpahan sebelum melihat bayinya, Ku Nur Khayla Ku Muhammad Shukri, dalam keadaan gelisah seakan ingin memuntahkan sesuatu.

Kredit foto: Utusan

Suaminya yang mengesyaki anak keracunan segera mencuci mulutnya. Namun, semasa mencuci mulut anak, dia melihat anak semakin lemah dan membawanya ke hospital.

Anaknya kini dirawat dan ditidurkan di Unit Rawatan Rapi Pediatrik (PICU), Hospital Sultanah Bahiyah (HSB). Keadaan pernafasan yang tak stabil dipercayai daripada kesan racun menyebabkan anak ditidurkan.

Mereka berdoa semoga anak sembuh dan kembali ke pangkuan mereka dalam keadaan sihat seperti biasa. Pasangan ini meminta orang ramai turut menitipkan doa buat kesembuhan anak keduanya itu.

Kredit: Utusan

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas