Connect with us

Oh! Media

cikgu cantik

Oh! Tidak

Cikgu Cantik Dengan 1.5 Juta Pengikut Padam Semua Video TikTok Selepas Dikecam?

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter mempersoal tindakan seorang cikgu cantik di sebuah sekolah swasta yang sering menjadikan sesi mengajarnya di dalam kelas sebagai konten.

BACA: Individu Mengadu Dengan Menteri Pendidikan Isu Guru Jadikan Anak Murid Sebagai Konten TikTok Dan Terkenal

IKLAN

Cikgu itu juga menjadi sangat terkenal dan bergelar TikTokers dengan lebih 1.5 juta pengikut selepas beberapa konten menjadi viral. Bagaimanapun, meninjau semula akaun TikTok guru terbabit, tidak ada lagi sebarang video yang dapat dilihat lagi.

Difahamkan daripada salah seorang ibu kepada murid yang muncul dalam video guru tersebut, dia mengesahkan telah memberi kebenaran untuk merakam serta memuat naik video yang melibatkan anaknya.

Bagaimanapun, ibu tersebut tidak memberi kebenaran kepada pihak lain untuk melakukan hal sama dan minta pengadu memadam tweet berkenaan atau akan berdepan dengan tindakan undang-undang.

Biarpun ada ibu bapa yang benarkan anak mereka muncul dalam video guru itu, netizen persoalkan sama ada ibu bapa lain juga beri kebenaran yang sama.

Kredit: TikTok

 + Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas