Connect with us

Oh! Media

Anak Murid Jadi Konten TikTok

anak murid

Oh! Tidak

Anak Murid Jadi Konten TikTok

Tidak pasti tindakan ini boleh atau tidak tapi kalau korang perasan, sekarang semakin ramai warga pendidik kongsi aktiviti mengajar di sekolah di media sosial. Ada antara mereka menjadi terkenal selepas berkongsi momen lucu bersama anak murid ketika mengajar.

ADVERTISEMENT

Bagaimanapun, ada seorang individu mempersoal sama ada warga pendidik ini dibenarkan untuk merakam wajah pelajar di media sosial? Ini selepas seorang guru swasta yang cukup terkenal di TikTok berkongsi video sedang memeriksa beg sekolah murid.

Guru selongkar beg anak murid…

Isu ini menjadi perbincangan panas di Twitter dan wanita ini turut memetik akaun rasmi Menteri Pendidikan, Fadhlina Siddiq kerana menerusi salah satu video, guru itu membuat konten menyelongkar beg beberapa anak muridnya.

Yang Berhormat Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek, saya menerima video ini melalui WhatsApp. Guru memeriksa barangan murid dalam beg dan memuat naik video di media sosial. Saya tak tahu nama akaunnya di TikTok tetapi guru itu memakai lanyard sekolah tersebut

anak murid

Sebelum ini juga, beberapa video dimuat naik olehnya pernah tular sehingga mendapat jutaan tontonan malah ada yang sampai lebih 37 juta tontonan.

Hantaran tersebut meraih perhatian ramai warganet yang mempunyai berbeza pendapat dan berdebat tentang pendapat masing-masing.

BACA: Demi Keselesaan Pelajar, Guru Sekolah Sudi Tukar Dekorasi Kelas Bahasa

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas