Connect with us

Oh! Media

Xiaomi Akan Bawakan Teknologi Bateri Baru Pada Pertengahan Tahun Depan

Bateri

Oh! Tech

Xiaomi Akan Bawakan Teknologi Bateri Baru Pada Pertengahan Tahun Depan

Xiaomi merupakan sebuah jenama telefon pintar yang mempunyai peminatnya tersendiri mengumumkan satu teknologi baru pada bateri yang akan dibawakan pada telefon pintar mereka. Apa yang istimewa agaknya?

ADVERTISEMENT

BACA : Xiaomi Mi Watch Hadir Dengan 117 Mod Kecergasan Dengan Harga Mampu Milik, Bateri Tahan Sehingga 16 Hari

Menurut laporan Fuzz.my, perkara ini dijangkakan akan bermula lada pertengahan tahun hadapan dengan tingkatkan lagi kapasiti bateri sehingga 10 peratus walauoun menggunakan bateri yang sama saiz.

Perkara itu juga dikatakan akan membuatkan penggunaan peranti mereka meningkat sehingga 100 minit. Bukan tu jer, yeknologi baru ini juga akan menjadi bateri tersebut lebih efisyen kerana dipadankan dengan tiga kali ganda silikon. Pergh! Memang terbaik. 

Ianya akan menggunakan teknologi pembungkusan jenis PMC (protection circuit module) supaya dapat meningkatkan kecekapan ruang. Untuk meningkatkan keselamatan dan memantau aktiviti pengecasan berlebihan, mereka meletakkan cip seperti surging fuel gauge untuk memberikan pengalaman penggunaan yang lebih baik.

Macam-macam Xiaomi buat untuk mereka menjadi pengeluar telefon pintar yang boleh dikatakan selangkah ke hadapan berbanding jenama lain. Apa pandangan korang?

Kredit: Fuzz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tech

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas