Connect with us

Oh! Media

Rokok Elektronik Pakai Buang Bakal Diharamkan Di Perancis

perancis

Oh! Tech

Rokok Elektronik Pakai Buang Bakal Diharamkan Di Perancis

Dalam satu temu bual di stesen radio RTL, Perdana Menteri Perancis Elisabeth Borne, menyatakan rancangan untuk mengharamkan rokok elektronik pakai buang di Perancis.

ADVERTISEMENT

Elisabeth Borne berkata isu kesihatan awam yang sangat penting jadi kerajaan perancis sedang merangka program kebangsaan untuk memerangi penggunaan tembakau

Rokok elektronik atau dipanggil sebagai “puff” telah menyebabkan ketagihan tembakau di kalangan pemuda.

Perancis

Walau bagaimanapun, kerajaan Perancis tidak merancang untuk menaikkan kadar cukai ke atas tembakau pada tahun hadapan berikutan kenaikan telah dikenakan pada tahun ini.

Dalam pada itu, kerajaan Perancis juga merancang untuk menangani masalah alkohol.

Malah, kerajaan menyasarkan lebih banyak kawasan bebas rokok akan diwujudkan dan menjanjikan remaja berusia 20 tahun ke bawah bebas tembakau menjelang tahun 2030.

BACA: Pengambilan E-Rokok Berperisa Pudina Menyebabkan Paru-Paru Rosak Lebih Teruk

Sebelum ini kami ada kongsikan kajian berkenaan menghisap e-rokok yang berperisa pudina boleh mengakibatkan fungsi paru-paru menjadi lemah berbanding perisa yang biasa iaitu tanpa mentol, lapor United Press International (UPI).

Kredit: Fuzz.my

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


@ohmedia

Bagi pasaran Malaysia, terdapat 2 varian ditawarkan iaitu : 1) Model 3 RWD ➡️ RM189,000 2) Model RWD Long Range ➡️ RM218,000. Dari segi warna hanya satu pilihan “Pearl White Multi-Coat”. Tapi korang boleh dapatkan 2 warna lain “Solid Black” atau Deep “Blue Metallic “dengan menambah RM5,000. Tempahan sudah dibuka di laman web Tesla Malaysia dengan bayaran tempahan RM1,000. Mohhh lerrr kiteee! Kredit: Careta #trendingnewsmalaysia #tesla #model3

♬ Sequência da Dz7 – MC Menor Do Alvorada & TRASHXRL

  • perancis
  • perancis

Lagi dalam kategori Oh! Tech

Ke Atas