Connect with us

Oh! Media

6 Laptop Paling Berbaloi Dibeli Sekarang, Ada Diskaun Sehingga RM800!

Branded

6 Laptop Paling Berbaloi Dibeli Sekarang, Ada Diskaun Sehingga RM800!

Peruncit teknologi terbesar Malaysia, TMT meraikan ulang tahunnya untuk kali ke-25 pada 2022. Peminat teknologi semestinya tahu dan mungkin pernah berbelanja di TMT kan? Ada berita baik untuk korang sebabnya sempena itu TMT x AMD Day kini kembali. Banyak promo menarik tak patut dilepaskan! Ini 6 laptop korang kena check out sekarang.

MSI Modern 14 B5M-072MY Carbon Grey

-Harga asal RM2799 kini RM2499 (Jimat RM300)

-AMD RyzenTM  5-5500U

-8GB RAM/256GB SSD

-Skrin 14 inci FHD

-AMD RadeonTM Graphics 

-Windows 11

-Beg percuma

-1 tahun Warranty

Acer Swift 3 SF314-43-R67H Pure Silver 

-Harga asal RM2399 kini RM2299 (Jimat RM100)

-AMD RyzenTM  3 5300U 

-8GB D4/256GB SSD

-Skrin 14.0 inci FHD

-AMD RadeonTM Graphics

-Microsoft Office H&S

-Windows 10

-2 tahun Local Warranty & dengan tahun pertama ITW

Microsoft Surface Laptop 4 Platinum

-Harga asal RM5999 kini RM5199 (Jimat RM800)

-AMD RyzenTM 7-4980U 

-8GB D4/256GB SSD

-Skrin 15.0 inci Touch

-1 tahun warranty

HP Pavilion Aero 13-be0049AU Natural Silver

-Harga asal RM2799 kini RM2699 (Jimat RM100)

-AMD RyzenTM  5-5600U

-8GB D4(OB)/512GB SSD

-Skrin 13.3 inci WUXGA

-AMD RadeonTM Graphics

-Microsoft Office H&S(OPI)

-Windows 10

-2 tahun warranty Onsite

Acer Swift 3 SF314-43-R2BM Pure Silver

-Harga asal RM2899 kini RM2759 (Jimat RM140)

-AMD RyzenTM 5 5500U 

-8GB D4(OB)(Not Upgradable)/512GB SSD

-Skrin 14 inci FHD

-AMD RadeonTM Graphics

-Microsoft Office H&S 2021(OPI)

-Windows 11

-2 tahun warranty tempatan, tahun pertama di ITW

Honor MagicBook 14 (HON-53011WGJ) Space Grey

-Harga asal RM2399 kini RM2299 (Jimat RM100)

-AMD RyzenTM 5-5500U

-8GB D4 (Tidak boleh diupgred)/512GB SSD

-Skrin 14 inci FHD

-Windows 10

-2 tahun carry-in warranty

Kenapa prosesor AMD RyzenTM lebih mantap?

Mesti ramai tertanya-tanya kan apa kelebihan prosesor AMD RyzenTM berbanding prosesor lain di pasaran. Ini sebab-sebabnya prosesor ini patut jadi pilihan korang:

Zaman ini segalanya dalam bentuk digital, sebab itu prosesor yang laju diperlukan. Kelajuan prosesor AMD RyzenTM contohnya menjamin prestasi mengagumkan lebih-lebih lagu dengan kolaborasi peranti digunakan.

Prosesor mobile terbaru AMD RyzenTM dibina dengan teknologi 7 nm memberikan kualiti produktiviti dan jangka hayat bateri yang tahan lama. Nak buat kerja tanpa perlu berada berdekatan punca kuasa pun tak ada masalah kerana prosesor ini dipertingkatkan dari segi kecekapan penggunaan tenaga.

Pengalaman visual antara ciri penting bagi pengguna contohnya untuk kerja suntingan foto dan video, bermain game, rekaan dan streaming. Prosesor AMD RyzenTM ini menyajikan kualiti grafik yang jelas dan mengasyikkan untuk tontonan mata.

Dengan kualiti yang dimiliki, ramai yang mungkin menyangka harga peranti dengan prosesor AMD RyzenTM pastinya tinggi. Tapi sebenarnya, pengguna boleh lebih banyak berjimat kerana kebanyakannya lebih murah berbanding peranti dengan prosesor lain. Prestasi mantap namun harganya lebih rendah 10 hingga 20% berbanding jenama CPU lain. 

Tingkatkan produktiviti dengan prosesor AMD RyzenTM

Rasai sendiri pengalaman penggunaan prosesor AMD RyzenTM hari ini. Dapatkan peranti di:

a. Lawati TMT Retails – https://bit.ly/39omqJb

b. TMT Website – https://bit.ly/3HxlgaU

c. TMT Shopee – https://bit.ly/3xqGUcd

d. TMT Lazada – https://bit.ly/3Oeh69L

e. WhatsApp Jer – https://bit.ly/3xRT5jH

Untuk WhatsApp Jer, TMT juga menyediakan penghantaran hari sama pembelian untuk kawasan Lembah Klang & juga khidmat ambil sendiri barangan.

Dapatkan info lanjut di www.tmt.my, atau ikuti Facebook ThunderMatch hari ini.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

Ke Atas