Connect with us

Oh! Media

Rakyat Terkejut Lihat Baju Dipakai PM Ismail Sabri Bernilai 4 Bulan Gaji Orang Biasa

ismail sabri

Oh! Negara

Rakyat Terkejut Lihat Baju Dipakai PM Ismail Sabri Bernilai 4 Bulan Gaji Orang Biasa

Di media sosial seperti Twitter umpamanya, ramai yang bercakap mengenai gaya pemakaian Perdana Menteri Malaysia, Ismail Sabri ketika dia berkunjung ke sebuah karnival yang diadakan pada hujung minggu lalu.

ADVERTISEMENT

Kali ini, netizen memperkatakan mengenai baju merah berjenama Burberry yang didakwa berharga lebih kurang RM6,900 sehelai.

Dalam ‘footage’ video memaparkan Ismail Sabri beramah mesra dengan rakyat di karnival itu, beliau dilihat segak bergaya dengan baju berjenama mewah tersebut.

Namun begitu, netizen di media sosial memberikan reaksi yang kebanyakan negatif apabila mereka membandingkan harga sehelai baju yang dipakai itu dengan tangga gaji kebanyakan rakyat pada ketika ini.

Ramai yang meninggalkan komen bahawa rakyat kini tersepit dengan keadaan ekonomi negara yang semakin meruncing. Tapi, Perdana Menteri siap bergaya dengan baju mewah, malah dikatakan harganya mahal seperti tiga bulan gaji rakyat Malaysia.

Ada juga yang mempersoalkan maksud ‘Keluarga Malaysia’ yang sering dilaungkan di kaca TV. Namun tidak menyalurkan bantuan sepatutnya kepada golongan yang memerlukan.

Namun ada juga yang memuji Ismail Sabri dan berharap agar beliau dapat meneruskan perjuangan bagi memakmurkan negara.

Kredit: Facebook

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Negara

Ke Atas