Connect with us

Oh! Media

Final Malam Ni Tapi Presiden FIFA Dah Umum Piala Dunia Qatar Terbaik Dalam Sejarah

piala dunia qatar

Oh! Lifestyle

Final Malam Ni Tapi Presiden FIFA Dah Umum Piala Dunia Qatar Terbaik Dalam Sejarah

Jam 11 malam ini, perlawanan akhir Piala Dunia 2022 Qatar akan berlangsung diantara Argentina menentang Perancis. Perlawanan yang bermula sejak 20 November hingga 18 Disember 2022 ini sudah pasti menjadi sejarah yang sangat manis buat Qatar yang menjadi negara pertama di timur tengah diberikan penghormatan menganjurkan perlawanan berprestij ini.

ADVERTISEMENT

Dalam pada itu, Presiden FIFA, Gianni Infantino dalam satu ucapan rasmi turut telah memuji usaha yang ditunjukkan Qatar dan mengakui Piala Dunia Qatar 2022 sebagai edisi terbaik yang pernah dianjurkan dalam sejarah.

Terima kasih kepada semua yang terlibat, Qatar dan semua sukarelawan untuk menjadikan Piala Dunia ini yang terbaik yang pernah diadakan.

Perkara ini diputuskan selepas melihat tiada sebarang insiden besar yang berlaku sepanjang perlawanan dan pengunjung yang datang dari seluruh dunia dapat menikmati dalam suasana yang sangat gembira tanpa rasa risau.

Untuk pengetahuan korang, Qatar telah membelanjakan lebih $220 bilion untuk membangunkan pelbagai kemudahan dan dalam masa sama dapat mempromosikan Islam di mata dunia.

Kredit: BBC

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Ke Atas