Connect with us

Oh! Media

6 Pengalaman Order Makanan Untuk Penghantaran, No 5 Paling Geram!

Oh! Lifestyle

6 Pengalaman Order Makanan Untuk Penghantaran, No 5 Paling Geram!

Ketika seluruh negara masih lagi melawan jangkitan pandemik Covid-19, perkhidmatan penghantaran makanan menjadi pilihan utama. Lebih banyak pilihan, cepat dan memudahkan urusan sekeluarga. Kami tanyakan netizen mengenai pengalaman mereka memesan makanan untuk penghantaran dan ini antara yang menarik perhatian.

ADVERTISEMENT

Tak sampai lagi tapi…

Ada rider yang mengatakan telah sampai ke destinasi, tapi sebenarnya bila kita berada di situ, langsung tidak kelihatan kehadirannya. Pernah tak korang alami benda sama?

Dapat ‘surprise’

Kejutan memang best, tapi bila apa yang dipesan berlainan dengan apa yang dihantar, semestinya boleh mengundang kekecewaan dan terputus selera. Lebih-lebih lagi bila teringin sesuatu makanan, frust betul!

Tunggu punya tunggu, sekali kena cancel

Faham bila order di waktu puncak mungkin ambil masa lama, tapi bila tunggu punya tunggu, akhirnya pesanan dibatalkan, macam mana? Apa nasib kita sebagai pelanggan yang tengah lapar, apatah lagi dengan waktu operasi kedai yang masih terhad ketika ini.

Sekali dia di sana, sekali ke sini

Bila excited makanan nak sampai, tiba-tiba masa berubah dari 15 minit ke setengah jam, kemudian bertambah lagi. Bayangkan perasaan tu macam mana, lebih-lebih lagi kalau pesan untuk keluarga atau tetamu, jenuh menunggu guys!

Salah alamat

Kita dah letakkan alamat selengkap mungkin untuk memudahkan rider, tapi kadang-kadang penghantaran masih lambat kerana tercari-cari lokasi rumah.

Makanan ‘banjir’

Bila order makanan sudah tentu ada air sekali kan? Tapi sampai-sampai dah ‘banjir’ makanan, bukan dengan kuah tapi dengan air minuman. Memang menangis la kelaparan..

Selepas pengalaman ‘ngeri’ dengan perkhidmatan online delivery makanan, kami juga tanyakan pengalaman paling tip-top pernah netizen alami. Ini antara yang menarik perhatian kami.

Senang tracking rider

Seorang pengguna berkongsi betapa senangnya untuk mengesan jejak rider dalam perjalanan. Ini kerana Domino’s mempunyai teknologi Domino’s GPS tracker (Great Pizza Service Tracker) yang sangat berguna untuk pelanggan. Jadi tidak perlu tertunggu-tunggu dan boleh bersedia untuk mengambil pizza dipesan.

Rendah kemungkinan cancel order

Bagi mengelak pesanan dibatalkan, pelanggan setia Domino’s menyarankan untuk memesan pizza Domino’s kerana menurutnya, mereka memenuhi order pelanggan seboleh mungkin dan setakat ini, dia tak pernah kena cancel order.

Packaging bagus

Packaging makanan tidak boleh diambil mudah apatah lagi melibatkan makanan dihantar ke rumah pelanggan. Tapi dengan Domino’s, packaging mereka yang tiptop memastikan kepanasan & kesegaran piza dijamin.

Penghantaran percuma tanpa mengira jarak atau sejauh mana korang berada!

Punya susah nak pilih makanan yang berkenan, sekali kena bayar kos penghantaran, terus cancel! Tapi dengan Domino’s, sejak diperkenalkan di Malaysia pada 1997, pelanggan tak perlu bayar kos penghantaran, betul-betul Free Delivery!

Cepat, senang, tak sampai 30 minit

Ketika sedang lapar, semua benda tak kena. Jadi sebelum apa-apa, baik order je Domino’s yang akan buat penghantaran dalam masa 30 minit atau kurang tanpa penundaan tempoh penghantaran.

Panas-panas macam baru keluar oven

Selain order tersalah hantar, makanan yang dah sejuk juga boleh potong selera. Tapi dengan Domino’s, buka je kotak rasa macam baru je keluar oven. Masih panas dengan keju meleleh lagi. Terus ngapp!

Dengan semua testimoni pelanggan, terbuktilah Domino’s adalah The Pizza Delivery Experts. Dari Abang Domino’s mudah dijejak, tiada pembatalan pesanan, packaging bagus yang memastikan piza segar & panas, penghantaran percuma tak kira jarak dan juga pantas, sehinggalah kepanasan seperti baru keluar oven semuanya menjadikan Domino’s, The Pizza Delivery Experts.

Meh order pizza kegemaran korang melalui hotline 1300-888-333, website https://www.dominos.com.my atau menerusi app mereka.

Penulis editorial sepenuh masa di Oh! Media. Memfokuskan sepenuhnya artikel-artikel berkaitan pemasaran.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

30 Hari Paling Trending

Ke Atas