Connect with us

Oh! Media

‘Mereka Tak Hormat Seni Muzik’ – Stacy Jawab Tuduhan Cemburu Model Vietnam

Oh! Artis

‘Mereka Tak Hormat Seni Muzik’ – Stacy Jawab Tuduhan Cemburu Model Vietnam

Baru-baru ini, kecoh apabila seorang influencer dan model dari Vietnam, Jade Anh, mendakwa lakonannya dalam muzik video terpaksa dipotong kerana isteri vokalis utama cemburu. Walau bagaimanapun, wanita tersebut telah memohon maaf dan mengakui tweet yang dibuat berbunyi seperti dia cuba menyelar isteri vokalis tersebut.

ADVERTISEMENT

BACA: Dikecam Netizen Malaysia, Influencer Vietnam Minta Maaf Dakwa Stacy Cemburu

Menerusi laporan Kosmo!, Stacy Anam tampil memberi respon mengenai kontroversi yang hangat diperkatakan itu. Jelas Stacy, dia sejujurnya tidak marah dengan model Vietnam tersebut kerana wanita itu bukanlah dari Malaysia dan tidak mengetahui budaya negara ini.

Apabila model sudah dipilih, baru mereka maklumkan me­ngenai jalan cerita video muzik tersebut.

Bukan tak (mahu) sa­lah­kan suami, cuma dia pun masih berserabut selepas melalui hari yang sukar kerana ibunya baru mening­gal dunia ketika itu.

Dalam hal ini, saya kecewa dengan orang sekeliling yang sepatutnya menjaga dia dan pihak produksi muzik video itu juga. Produksi itu orang Malaysia, kenapa hendak rakam video ala barat.

Tambahnya lagi, tweet yang dibuat suaminya, Akim ditujukan kepada pihak produksi yang degil mahu meneruskan konsep ala barat sedangkan lagu Rampas adalah mengenai kehilangan insan tersayang.

Mengenai isu cemburu, Stacy berkata pihak terlibat tidak sepatutnya menjaja namanya dengan mendakwa dia berasa cemburu.

Mereka tidak hormat dengan seni muzik dan tiada etika semasa bekerja. Saya juga penyanyi dan menggunakan khidmat mo­del (dalam video muzik), mesti saya faham.

Stacy berharap pihak produksi dapat menghormati mesej sesebuah lagu bukanlah berkarya mengikut nafsu semata-mata.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas