Connect with us

Oh! Media

iris leona

Oh! Artis

Kasih Iris Leona Dedah Pendapatan Sebulan Cecah RM10k Hingga RM20k

Pempengaruh media sosial yang dikenali ramai iaitu Kasih Iris Leona mendedahkan pendapatan bulanannya pernah mencecah sebanyak RM30,000.

Memetik laporan Kosmo, Leona yang merupakan seorang pensohor dan content creator mampu meraih pendapatan yang tinggi dalam sebulan mengikut populariti serta konten masing-masing.

IKLAN

Seingat saya ketika saya lakukan pekerjaan ‘influencer’ sepenuh masa, saya boleh dapat sekurang-kurang RM20,000 hingga ke RM30,000 sebulan.

Namun begitu, anak kepada pelakon Azhar Sulaiman itu berkata sejak dirinya melanjutkan pelajaran di luar negara, dia sudah mengurangkan aktiviti sebagai pencipta kandungan.

Kemudian Leona menarik balik kenyataan awalnya dengan membetulkan anggaran jumlah sebenar yang diperolehi kini serta berseloroh agar pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) tidak mengejarnya hanya kerana pendapatan dia sebelum ini.

Mungkin bukanlah RM30,000 tapi RM10,000 ke RM20,000, tapi (LHDN) janganlah datang cari saya dan kenakan cukai pula.

Apapun, buat adik-adik yang masih bersekolah, fokus dahulu untuk capai kejayaan dalam pelajaran ok. Bila ada ilmu, buat apa sahaja dekat dunia ni pasti berjaya. InsyaAllah.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Oh! Artis

Ke Atas