Connect with us

Oh! Media

Hujung Minggu Ni Korang Tak Ada Plan? Klook Listkan 9 Tempat Best Beserta Deals Yang Gila-Gila!

Branded

Hujung Minggu Ni Korang Tak Ada Plan? Klook Listkan 9 Tempat Best Beserta Deals Yang Gila-Gila!

Memandangkan kita dah diberi kelonggaran untuk keluar bersosial, mesti ramai dah plan nak jumpa dengan kawan-kawan dan have fun kan? Tapi persoalan yang selalu timbul ialah, kita nak pergi mana?  

Korang tak perlu penat-penat fikir, ni Oh! Media nak cadangkan 9 tempat menarik yang korang boleh enjoy dengan kawan-kawan. Paling best, semua tempat ni sekarang tengah ada promosi kat Klook tau, rugi kalau korang tak grab.

Hauntu

Kalau korang suka benda-benda menyeramkan, Hauntu adalah tempat yang sesuai untuk korang! Lagi best, korang sendiri yang kene berlakon tau dan korang yang akan tentukan sendiri pengakhiran jalan cerita. 

Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket sah digunakan 90 hari daripada tarikh tempahan

Pembatalan boleh dibuat secara percuma sebelum penebusan. Klik SINI untuk slot masa dan maklumat lanjut.

Breakout Escape Room

Breakout ialah  escape room yang mempunyai 12 jenis bilik dengan tema dan tahap kesukaran yang berbeza. 

Kalau korang suka problem solving, Breakout adalah tempat yang sesuai untuk korang. Lagi syiok, korang ada super power tersendiri tau untuk selesaikan permainan ini. Bestkan!

Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket bertarikh tetap

Klik SINI untuk tempahan dan maklumat lanjut.

Illusion 3D Art Museum KL

Illusion 3D Art Museum KL dan Melaka ini pasti akan buat korang rasa keliru disebabkan oleh realistiknya lukisan-lukisan 3D di situ. Menariknya, korang boleh posing dan tangkap gambar dengan 38 lukisan 3D yang dilukis  tangan sahaja tau.

Korang juga boleh merasai pengelaman baru menyaksikan lukisan 3D ni dengan  Augmented Reality Shows!

KL Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Melaka Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket sah digunakan 90 hari daripada tarikh tempahan

Utopia Jungle World Johor

Untuk yang ada anak kecil, korang boleh mengunjungi Utopia Jungle World Johor. Ada bermacam-macam permainan menarik  disediakan seperti Brick Worlds, Bumper Car, House Balloon, Adventure Pool dan banyak lagi. Anak-anak korang mesti happy punyalah! 

Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket sah digunakan 90 hari daripada tarikh tempahan

Blue Ice Skating Rink

Untuk orang Johor juga, jangan lepaskan peluang untuk bermain ais luncur di Blue Ice Skating Rink, Paradigm Mall JB

Kat sini, korang boleh belajar main hoki ais juga tau! Bolehlah feeling-feeling macam kat luar negara sikit.

Promo: Beli 1 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket bertarikh tetap

Polisi Pembatalan: Pembatalan boleh dibuat secara percuma sebelum menebus tiket

Melaka Wonderland Water Theme Park

Kalau korang suka taman tema air, jangan lupa datang ke Melaka Wonderland Water Theme Park sebab korang mesti seronok dapat main pelbagai jenis taman tema seperti Tornado Chaser, 1 Big Wave Pool, Adventure Island dan banyak lagi dan paling penting taman tema air ini dikelilingi hutan rekreasi yang berkeluasan 360 hektar. Mesti seronokkan!

Promo: Diskaun 10% di Klook

Tiket Sah: Tiket sah digunakan 90 hari daripada tarikh tempahan

Penang 3D Trick Art Museum

Jangan tertipu dengan lukisan dan patung ilusi optik kalau korang datang ke Penang 3D Trick Art Museum ini sebab hasil seni dekat muzium ini sangat mengagumkan! Korang boleh tangkap banyak gambar dekat sini dan rasa sendiri lifestyle lampung dengan berdiri di depan rumah tradisional Melayu ataupun feeling menaiki bot dan memancing serta banyak lagi. 

Promo: Beli 2 Percuma 1 di Klook

Tiket Sah: Tiket sah digunakan 30 hari daripada tarikh tempahan

Urban Playz

Kalau korang dah lama tak bawak anak-anak pergi beriadah, korang wajib pergi Urban Playz sebab ada macam-macam aktiviti outdoor yang korang boleh buat dengan anak-anak korang dan semestinya anak-anak korang akan rasa sangat seronok sebab dapat bermain.

Promo: Diskaun 15% di Klook

Tiket Sah: Tiket bertarikh tetap

Wonderfood Museum in Penang

Siapa yang suka makan tu, jom singgah Wonderfood Museum Penang yang terletak di dalam bangunan kolonial George Town,1940 sebab korang mesti akan terliur tengok makanan tradisional Malaysia yang sangat besar dan menyelerakan. 

Yang paling penting, makanan dekat muzium ini semua nampak real tau! Confirm korang akan kebulur lepas habis trip dalam muzium ini. 

Promo: Diskaun 10% di Klook

Tiket Sah: Tiket bertarikh tetap

Klook Tawar Deals Hujung Minggu Yang Korang Tak Boleh Lepaskan!

Menarikkan tawaran yang Klook tawarkan? Inilah masanya untuk korang upgrade sikit weekend korang, takdelah bosan asyik duduk rumah or lepak kafe je.

Tapi bukan itu saja, Klook turut mempunyai deals yang masih berjalan iaitu The Habit Penang Hill dengan Buy 1 Free 2 tiket masuk, Sunway Pyramid Ice Skating Rink dengan Buy 1 Free 1 tiket masuk, dan banyak lagi. Semua ni sementara stok masih ada. Info lanjut tentang deals yang ditawarkan korang boleh check di ‘Upgrade Your Weekend’ by Klook.

Beli kat Klook ni lebih mudah sebab korang tak payah nak beratur panjang untuk beli tiket sebab korang akan dapat e-tiket dan hanya perlu scan QR code je bila nak masuk! Sesuailah dengan musim endemik ni kan. 

Lagi syiok, korang bukan je boleh menikmati penjimatan malah siap boleh dapat kredit daripada Klook dengan setiap pembelian. 
Maklumat lanjut layari, https://www.klook.com/en-MY/tetris/promo/my-toursandattractions/.

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

To Top