Connect with us

Oh! Media

Gabungan 2 Peranti HUAWEI Paling Meletup Masa Kini. Confirm Produktif!

Branded

Gabungan 2 Peranti HUAWEI Paling Meletup Masa Kini. Confirm Produktif!

Tak kira bekerja dari mana sekalipun, yang penting kenalah produktif kan? Nak jadi produktif, aspek peranti antara menjadi keutamaan. Jom kami share kenapa peranti HUAWEI MatePad 11 dan HUAWEI MateBook D15 akan bantu korang lebih produktif bekerja.

HUAWEI MatePad 11

1.Pengalaman visual tiada tandingan

-Dengan HUAWEI FullView Display bersaiz 10.95 inci, bezel yang nipis serta 86% screen-to-body ratio dan DCI-P3 colour gamut, pengalaman visual ditawarkan HUAWEI MatePad 11 pastinya tiada tandingan.

-Peranti ini juga merupakan tablet pertama yang mempunyai monitor yang menyokong kadar segar semula 120Hz. Jadi, sama ada untuk bekerja dengan browse web, mainkan video, main game atau apa sahaja, memang smooth!

-Ramai yang risau dan mementingkan kesihatan mata yang mungkin keletihan apabila menggunakan peranti seharian. Tapi tidak dengan peranti ini kerana HUAWEI MatePad 11 mempunyai TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) dan Flicker-Free Certifications. Ciri ini mengurangkan blue light dan mengurangkan keletihan mata dengan penggunaan lama.

2.HUAWEI M Pencil Generasi Kedua

-HUAWEI M-Pencil Generasi Kedua direka dengan 4096 sensitiviti tekanan dan sensitiviti sengetan (tilt). Pendek kata, kalau korang perlu menulis ketika WFH, penggunaan peranti ini seperti menulis menggunakan pensel dan kertas.

-Bila perlu buat perubahan, hanya Double Tap sahaja untuk Switch tools. Kalau dah melukis biasa la kan bila tersilap, tukar ke eraser mode dengan hanya double tap saja. Mudah kan?

-Selain daripada itu, HUAWEI M-Pencil dilengkapi dengan fungsi “Instant Shape” dan “Instant Table”, di mana pengguna boleh melukis bentuk secara sempurna.

3.Bateri tahan lama

-Tak kira bekerja di mana, ketahanan bateri memang cukup penting. Takkan nak cari plug point sentiasa untuk siapkan kerja kan? Dengan teknologi terkini HarmonyOS, HUAWEI MatePad 11 boleh digunakan sehingga 12 jam untuk mainkan video 1080p HD dan 12 jam untuk tugasan berkait produktiviti dengan hanya SEKALI CAS!

-Sekali cas je, boleh bekerja dari mana-mana tempat kegemaran korang, tak perlu risau kena cari plug point sentiasa. Mudah!

4.Kualiti bunyi yang padu, puas dengar

-Dilengkapi quad-speaker beramplitud besar, HUAWEI MatePad 11 bakal memberikan pengalaman audio paling padu untuk penggunanya. Histen 7.0 yang dipertingkatkan dari segi bass kini dilengkapi dengan sound field enhancement algorithm. Sistem bunyinya direka dan ditala oleh pakar jurutera audio di Harman Kardon, pengeluar audio kediaman & kereta terkemuka. Jadi, bila main game atau layan movie, pengalaman audio akan jadi luar biasa mantap! 

-HUAWEI MatePad 11 juga dilengkapi bukan 1 atau 2, tapi 4 mikrofon untuk mendapatkan bunyi paling tepat dan jitu. Tak ada lagi gangguan bunyi bising latar belakang semasa meeting online.

HUAWEI MateBook D15

1.Inovasi teknologi terkini

-HUAWEI MateBook D15 mempunyai pilihan 10th Gen Intel® Core™ Processor dan  11th Gen Intel® Core™ Processor. Prosesor ini mempunyai 4 teras, 8-thread CPU untuk mereka yang multi-tasker. Peranti ini juga mempunyai Intel® Iris® Xe Graphics.

-Walaupun lama digunakan, HUAWEI MateBook D15 tidak akan kepanasan walaupun digunakan lama kerana mempunyai sistem penyejukan HUAWEI Shark fin fan dan 2 heat pipes.

2.Berestetika tinggi

-Direka dengan chassis yang ringan dan padat, HUAWEI MateBook D15 hanya seberat 1.56 kg dan senipis 16.9 mm, tak ada masalah untuk di bawa ke sana-sini.

-Meskipun nipis, peranti ini masih mempunyai ports pelbagai untuk keperluan pengguna. Antaranya 2-in-1 3.5mm earphone dan mikrofon port, 1 USB-C port, 1 HDMI port, 2 USB 2.0 ports serta 1 USB 3.2 Gen 1 port

3.Pengalaman audio, visual mengagumkan

-HUAWEI MateBook D15 mempunyai HUAWEI FullView Display yang ikonik. Screen-to-body ratio mencecah sehingga 87% dengan bezel berketebalan 5.3 mm di bahagian atas dan sisi. Ini memberikan paparan lebih besar untuk pengalaman tontonan lebih memuaskan hati.

-Skrin 15.6 inci Full High Definition (1920×1080) juga terbina dengan ciri anti-silau.

-Mesti penat mata seharian menghadap laptop biasa kan? Tapi tidak untuk HUAWEI MateBook D15 yang HUAWEI FullView Displaynya telah melepasi piawaian TÜV Rheinland Low Blue Light dan Flicker Free.

Kenapa kena pilih 1 kalau lebih produktif dengan 2?

-Untuk bekerja lebih produktif kombinasi 2 peranti diperlukan memandangkan setiap satunya mempunyai spesifikasi khas tersendiri. Contohnya kombinasi HUAWEI MatePad 11 dan MateBook D15 yang menyokong Tablet-PC Multi-screen Collaboration untuk menghubungkan 2 peranti.

-Tablet-PC Multi-screen Collaboration ini mempunyai 3 mode iaitu:

Mirror mode:

Skrin MateBook D15 boleh diletakkan pada mirror mode untuk menunjukkan kandungan sama dan sebaliknya. Dengan tablet-PC Multi-screen Collaboration, HUAWEI MatePad 11 boleh dijadikan pad lukisan digital di samping M-Pencil Generasi Kedua.

Extend mode:

-HUAWEI MatePad 11 boleh dijadikan paparan tambahan untuk MateBook D15. Contohnya, bila perlu menggunakan PC, satu lagi window boleh dibuka pada tablet untuk rujukan. 

Collaborate mode:

Bila perlu transfer data atau fail, ramai yang perlu guna thumb drive atau aplikasi pihak ketiga. Leceh dan banyak langkah perlu dilakukan. Tapi dengan Tablet-PC Multi-screen Collaboration, lebih mudah hanya perlu drag dan drop fail diperlukan dari HUAWEI MatePad 11 dan MateBook D15 menggunakan tetikus sahaja. Senang kan?

Pra-tempah gajet HUAWEI korang sekarang!

HUAWEI MatePad 11 kini boleh di pra-tempah bermula sekarang hingga 5 Ogos pada harga RM1,999 untuk 128GB dan RM2,399 (256GB).

Kalau korang pra-tempah sekarang, ada hadiah percuma bernilai sehingga RM1,207 menanti termasuklah HUAWEI Smart Magnetic Keyboard, M-Pencil Generasi Kedua, 1 bulan 50GB HUAWEI Cloud Storage, 1 bulan HUAWEI Video VIP, 3 bulan HUAWEI Music Premium Trial and $1 USD HUAWEI Books R-Voucher.

Bukan tu je, HUAWEI MateBook D15 pun boleh di pra-tempah jugak tau sehingga 5 Ogos ini. Pada tanda harga RM2,999 untuk 10th Generation intel core i5 dan RM3,699 (11th Generation intel core i5).

Ada juga hadiah percuma bernilai sehingga RM667 berupa beg galas, tetikus Bluetooth dan langganan setahun Microsoft 365.

Tambahan pula, korang pun boleh pra tempah HUAWEI MateBook D14 dan MateBook 14 yang eksklusif dalam talian sehingga 8 Ogos ini pada harga pra-tempah RM2,299 (MateBook D14) dan RM3,899 (MateBook 14). Ada juga hadiah percuma ditawarkan sehingga RM398 untuk MateBook D14 manakala RM667 (MateBook 14).

Pra-tempah peranti HUAWEI korang sekarang di HUAWEI Online Store, HUAWEI Flagship Store di Lazada dan HUAWEI Official Store di Shopee.

HUAWEI MatePad 11

HUAWEI MateBook D15

HUAWEI MateBook D14

HUAWEI MateBook 14

Atau boleh juga di buat pra tempahan korang di:

HUAWEI Official Store Shopee

HUAWEI Flagship Store Lazada

Lagi dalam kategori Branded

Ke Atas