Connect with us

Oh! Media

Wow! Tak Sangka Wanita Kelantan Ini Dapat Lakukan Make Up Seperti Barbie

Umum

Wow! Tak Sangka Wanita Kelantan Ini Dapat Lakukan Make Up Seperti Barbie

Wow! Jarang-jarang Ohmedia dapat tengok orang Malaysia yang suka untuk untuk memakai make up atau memakai cosplay menyerupai watak dalam filem atau kartun ni. Jadi Ohmedia tertarik untuk kongsi dengan korang seorang wanita yang berasal dari Kelantan dan amat meminati benda ini.

Baru-baru ini, Shafieqa Mohd Asri yang menetap di Pengkalan Chepa telah cuba mekap menyerupai Barbie Doll, mumia, vampire dan banyak lagi, Semua ini dapat digayakannya tanpa terlihat kekok kerana dia amat meminati watak-watak tersebut.Shafieqa atau lebih dikenali dengan panggilan Fykaaschaa Kaka ini kalau korang nak tahu, telahpun mempunyai 2 orang anak dan telah mempelajar dunia make up melalui Facebook sahaja sejak dari tahun 2016 yang pada mulanya hanya belajar teknik make up pengantin dan Bollywood.


ebab saya suka cuba benda baharu, saya cuba mekap tema Barbie Doll, mumia, vampire dan ‘Naagin’ akhirnya mendapat perhatian penonton di laman sosial. Cuma seperti biasa, ada yang kecam tapi ada juga yang memberikan pujian, katanya kepada Awani.

Agaknya berapa kos jika kita ingin jadikan ini sebagai hobi? Aha, Kaka cakap dia dah habiskan sebanyak RM30,000 termasuk untuk membeli koleksi rambut palsu, maskot, pakaian cosplay, aksesori dan peralatan lain.

Tapi, Kaka juga bernasib baik sebab suaminya turut menyokong hobi isterinya. Asalkan dirimu bahagia sayang, haha. Tahniah dan memang serba boleh anak Kelantan ni.+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Media Makan


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top