Connect with us

Oh! Media

Wartawan TV3 Dikritik Nyanyi Lagu Raya

Umum

Wartawan TV3 Dikritik Nyanyi Lagu Raya

Tersebar di media sosial apabila seorang wartawan TV3, Amirulhakim Lokman apabila gaya penyampaiannya agak berbeza dan dia menyanyikan lagu Indahnya Beraya Di Desa semasa membuat liputan di TBS. 


Hasil dari gaya penyampaiannya itu, tampil bekas penyampai TV3, Saiful Nizam Ismail yang kurang bersetuju dengan pendekatan dan cara Amirul. Dia enerusi Instagram Stories meluahkan pendapat mengenai tindakan Amirul.
“And then wartawan lokasi sekarang dah boleh include nyanyian dalam stand upper. Tak tau nak suka ke nak rasa pelik.” Punah Kredibiliti Newsroom katanya.
Saiful Nizam menganggap sikap dan cara penyampaian berita liputa luar sedemikian adalah tidak profesional dan boleh merosakkan imej seorang wartawan.
Kemudian, Amirul menjawab kenyataan yang telah dimuatnaik oleh Saiful Nizam. Dia menerusi laman Twitter menegaskan bahawa tindakannya itu adalah sejajar dengan konsep santai dan bersesuaian dengan tema untuk pulang beraya.
Dia turut menyelar tindakan bekas penyampai berita TV3 itu kerana tidak menegurnya secar peribadi. Malah, tindakan tersebut seolah-olah telah membuka aibnya. 
Bagaimanapun, cara penyampaian liputan luar itu telah mendapat respon positif dari netizen dan mereka terhibur dengan konsep penyampaian demikian.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top