Connect with us

(Video) Langit Australia Tukar Warna Merah Akibat Kebakaran Hutan

Umum

(Video) Langit Australia Tukar Warna Merah Akibat Kebakaran Hutan

Sepertimana yang korang tahu sebelum ni Ohmedia ada post artikel mengenai seekor koala mati akibat melecur teruk di badan. Baru-baru ini, ada beberapa pengguna di Twitter berkongsi beberapa gambar serta video menunjukkan keadaan cuaca di sana.



Nampak seram tetapi ni lah realitinya apabila langit di Mallacoota, Australia bertukar berwarna merah. Kalau korang nak tahu, kebakaran hutan terjadi disebabkan cuaca yang sangat panas sehingga haiwan liar banyak yang mati tau.



Ohmedia sedih bila tengok haiwan ikonik Australia seperti koala dan kangaru banyak yang mati. Ya lah, Ohmedia memang tak dinafikan yang cuaca sekarang di atas muka bumi ni memang sangat panas gais! Lain macam panas dia.



Korang jangan lupa minum air banyak-banyak okay untuk hydrate skin korang? Dan jangan lupa pakai sunblock. Bukan apa, bila-bila masa je kita boleh kena strok haba tau. So, elakkan diri dari dedah kena cahaya matahari okay!



+ Baca respon pembaca Oh! Media


Oh! Youtube


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top