Connect with us

Oh! Media

(Video) Lagi Kes Pemandu Mabuk, Rempuh Kereta Penduduk Flat Ala-Ala Permainan GTA!

Umum

(Video) Lagi Kes Pemandu Mabuk, Rempuh Kereta Penduduk Flat Ala-Ala Permainan GTA!

Sumber gambar dari @SyafiqIsmardi

Ohmedia tak fahamlah mereka yang pemabuk ni, kan dah cakap banyak kali, dilarang memandu ketika mabuk, tak pasal-pasal semua benda di langgar. Baru lagi sebelum ni kes pelajar yang nak pergi sekolah dan brader tiga orang yang naik moto dalam perjalanan ke tempat kerja, kali ni kes seorang lelaki memandu, langgar semua kenderaan yang parking di kawasan flat. Kejadian dilaporkan berlaku di Klang.

ADVERTISEMENT

Dalam video berkenaan, kenderaan yang dipandu oleh lelaki berkenaan sangat laju dan menurut info, 11 buah kereta menjadi mangsa langgar lelaki berkenaan. Setakat yang Ohmedia tahu, tiada nyawa yang terkorban. Selepas melanggar semua kereta, dia bertindak mahu melarikann diri, namun kereta yang dipandunya terhenti selepas melanggar sebatang tiang elektrik. Habis lunyai lelaki berkenaan dikerjakan oleh penduduk flat berkenaan.


Macam yang Ohmedia cakap sebelum-sebelum ni, hukuman pemandu mabuk setakat ini belum mampu memberi pengajaran kepada mereka yang kaki minum ni. Sudah tiba masanya kerajaan perlu bertegas dalam hal ini, sebab kes kematian membabitkan pemandu mabuk ni semakin menjadi-jadi, seolah-olah hukuman yang bakal dikenakan dianggap biasa sahaja.

Mungkin kerajaan patut hukum mereka seperti melaksanakan hukuman bunuh, Pandangan Ohmedia, mereka patut disabitkan dengan hukuman membunuh dengan niat kerana, mereka sedar bahawa akan akibat memandu dalam keadaan mabuk dan benda ini sudah berulang kali diberitahu melalui pesanan khhidmat masyarakat.

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas