Connect with us

Oh! Media

(Video) Hospital Koronavirus Pertama Dibina Di Wilayah Huangzhou Dibuka Harini.

Umum

(Video) Hospital Koronavirus Pertama Dibina Di Wilayah Huangzhou Dibuka Harini.

Hospital khas untuk pesakit koronavirus yang dikatakan akan siap selama 6 hari kini telah siap dibuka. Akhirnya hospital itu telah dibuka di sebuah bandar berhampiran Wuhan.

ADVERTISEMENT

Menurut sumber yang Ohmedia baca, kumpulan pesakit koronavirus kini telah dipindahkan ke Pusat Perubatan Serantau Daibie Mountain pada jam 10:30 mlm mengikut waktu tempatan.

Projek pembinaan hospital itu telah selesai dalam masa 48 jam atas usaha bersama pelbagai pihak. Pembinaan bangunan tersebut telah melibatkan seramai 500 orang pekerja dan berdozen jentera berat yang bergerak setiap hari.

Bangunan di daerah ini asalnya dibina sebagai cawangan baru kepada Hospital Pusat Huanggang yang dijangka buka pada bulan Mei ini. Tetapi pada hari jumaat pihak bekuasa telah mengarahkan bangunan itu digunakan untuk merawat pesakit koronavirus sahaja.

Bangunan ini dibina berdasarkan model pusat perubatan di Beijing ketika wabak SARS melanda pada tahun 2003. Semoga dengan adanya penempatan baru ini pesakit koronavirus dapat dirawat sebaik mungkin.

Sumber: Daily Mail

+Baca respon pembaca Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Instagram TiktokFacebook Twitter YouTube Telegram Whatsapp

30 Hari Paling Trending

Ke Atas